Dünya İsrail, Gazze'nin en büyük ikinci kenti Han Yunus'u kuşattı

İsrail, Gazze'nin en büyük ikinci kenti Han Yunus'u kuşattı

24.01.2024 - 08:38 | Son Güncellenme:

Şehir merkezine birkaç günde gireceğini duyuran İsrail ordusu, haftalardır güçlü bir direnişle karşı karşıyaydı. Kent sakinleri, Han Yunus’tan Akdeniz sahiline giden son yolun da İsrail tanklarınca kapatıldığını aktarıyor.

İsrail, Gazzenin en büyük ikinci kenti Han Yunusu kuşattı

İsrail ordusu, Gazze’nin en büyük ikinci kenti Han Yunus’un kuşatıldığını duyurdu. İsrail birliklerinin kentin içine girmeye başladığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

İsrail, üst düzey Hamas yöneticilerinin bu kentin altındaki tünellerde rehinelerle birlikte saklandığını savunuyor.
Kent sakinleri, Han Yunus’tan Akdeniz sahiline giden son yolun da İsrail tanklarınca kapatıldığını aktarıyor.
Gazze'nin güneyindeki en büyük şehir olan Han Yunus’un en büyük iki hastanesinin etrafından da yoğun çatışma sesleri geliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, hastanelere saldırıldığına dair haberlerden endişe duyduklarını açıkladı. Filistin Kızılayı ise El Emel Hastanesi’nin girişinde bir İsrail silahlı insansız hava aracı tarafından düzenlenen saldırıda bir sivilin öldüğünü aktardı.

Filistin Kızılayı, ofisinin top atışına tutulduğunu, ambulansların Han Yunus’ta yaralılara ulaşmakta zorlandığını bildirdi. Han Yunus'taki İsrail saldırılarında en az 40 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi var.

Haberin Devamı

İsrail işgal güçlerinin 7 Ekim tarihinden bu yana gerçekleştirdiği katliamda yaşamını yitirenlerin sayısı ise, 25 bin 295'e çıktı.

İşgalde önce Gazze’nin kuzeyine giren ve o bölgedeki sivillerin güneye göç etmesi gerektiğini açıklayan İsrail ordusu, ilerleyen haftalarda Gazze’nin güneyine de girdi. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta, kuzeyden kaçan yüz binlerce kişi bulunuyor.

İsrail işgal ordusu, askerlerinin Han Yunus’un merkezine girmelerinin birkaç gün alacağını söylemişti ancak haftalardır bu bölgede güçlü bir direnişle karşı karşıya.

İsrail ordusu Han Yunus’un batı kısmında yaşayanların güvenlikleri için Akdeniz sahilindeki El Mevasi bölgesine gitmesi gerektiğini açıklasa da görgü tanıkları bu yolun İsrail tanklarınca kapatıldığını söylüyor.