Dünya Kuzey Kore lideri Kim'in eşi aylar sonra görüntülendi!

Kuzey Kore lideri Kim'in eşi aylar sonra görüntülendi!

13.07.2017 - 10:35 | Son Güncellenme:

İlk kıtalararası füzesini çılgınlar gibi kutlayan Kim ve 27 yaşındaki eşi Ri Sol-ju, bir konser salonunda görüntülendi. Çiftin oturduğu masada meyveler, içecekler ve ve minyatür bir füze yer aldı.

Kuzey Kore lideri Kimin eşi aylar sonra görüntülendi

İlk kıtalararası uzun menzilli füzesi Hwasong-14'ü başarıyla test eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, aylar sonra eşini medya önüne çıkardı.

Haberin Devamı

Füzenin kutlama törenlerine katılan Kim ve 27 yaşındaki eşi Ri Sol-ju, bir konser salonunda görüntülendi.

Çiftin oturduğu masada meyveler, içecekler ve ve minyatür bir füze yer aldı.

Ri Sol-ju, geçen yıldan bu yana daha az halkın önüne çıkıyor. Son olarak Aralık 2016'da fotoğraflanmıştı.

Pyongyang yönetimi, 4 Haziran'daki testten bu yana ülkede çılgın kutlamalar yapıyor. 7 Haziran'da başkent Pyongyang'daki ünlü Kim İl Sung Meydanı'nda on binlerce Kuzey Koreli aynı anda alkış tutup dans etti. Bu sırada gökyüzünde havaifişekler patladı.

Kuzey Kore lideri Kimin eşi aylar sonra görüntülendi

Alaska'yı vurabilir!

Kuzey Kore, kıtalararası füze denemesiyle dünyada depreme yol açtı. 39 dakika havada kalıp 2 bin 802 kilometre irtifaya ulaşan Hwasong-14 füzesinin, ABD'nin Alaska eyaletini vurabileceği tahmin ediliyor.

Kuzey Kore lideri Kimin eşi aylar sonra görüntülendi

Füze, 930 kilometre mesafe katedip Japonya kıyılarına düşmüştü.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağıran ABD, gerekirse askeri güç kullanılacağını duyurdu. ABD lideri Donald Trump ise, füze testini utanç verici olarak tanımladı ve sonuçları olacağını söyledi.

Kuzey Kore, Mayıs ayının ortasında o zamana kadarki en uzun menzilli füzesini denemişti. Nükleer başlık taşıyabilen Hwasong-12 isimli füze, 2 bin 100 kilometre yüksekliğe ulaşmış ve 787 kilometre katetmişti. Füze, ABD'nin Pasifik Okyanusu'nda yer alan Guam Adası'ndaki üssünü vurabiliyor.

Menziller giderek artıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un döneminde, babası ve dedesinin ülkeyi yönettiği yıllara nazaran füze denemeleri büyük artış göstermiş durumda. Bu yıl içinde fırlatılan füzelerin sayısı şimdiden 10'u çoktan geçti, ateşlenen yeni füzelerin menzilleri giderek artıyor.

Pyongyang yönetimi, 11 yıldır nükleer silah programı nedeniyle BM yaptırımlarıyla yüz yüze. Yaptırımlar arasına son dönemde değerli madenlerin ihracının yasaklanması da eklendi.