Dünya Kuzey Kore'den Harris'e füzeli mesaj

Kuzey Kore'den Harris'e füzeli mesaj

29.09.2022 - 15:49 | Son Güncellenme:

ABD Başkan Yardımcısı'nın sınırın sıfır noktası Panmunjom'u ziyaret etmesinden saatler sonra, Kim Jong-un bir kez daha füzeler ateşledi.

Kuzey Koreden Harrise füzeli mesaj

Güney Kore'ye hassas bir ziyarette bulunan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, bu sabah Kuzey Kore sınırına gitti. Askerden Arındırılmış Bölge'de yer alan emsalsiz Panmunjom'u gezen Harris, Kuzey Kore tarafına pencereden baktı. Dürbünle sınırın kuzeyini de izleyen Başkan Yardımcısı'na, ABD'li askerler bilgi verdi.

Haberin Devamı

Kamala Harris, uçağına binmeden önce de ABD'li askerlerle selfie çekti.

Askerden arındırılmış bölge, 1950-1953 yılları arasındaki Kore Savaşı'nın bir barış anlaşması yerine ateşkesle sona ermesinin ardından kuruldu. 4 kilometre genişliğindeki tampon bölge, adına rağmen, her iki tarafta da dikenli teller, ağır silahlar ve tank tuzakları ile kıyıdan kıyıya korunuyor.

Yeryüzünde bir benzeri bulunmayan sınır köyü Panmunjom'da sınır bir binayı ikiye bölüyor, hatta binadaki masa bile ikiye bölünmüş halde.

Kuzey Koreden Harrise füzeli mesaj

Kuzey Koreli bir asker, ABD Başkan Yardımcısı Harris'i pencereden izliyor.

ABD Başkan Yardımcısı Seul'e inmeden saatler önce iki kısa menzilli füze fırlatan Kuzey Kore ise, bugün bir kez daha düğmeye bastı. Kim Jong-un, Kamala Harris Güney Kore'deyken Japon Denizi'ne doğru yine füzeler ateşledi.

Haberin Devamı

Tokyo yönetimi, Japon kara sularının dışına düşen füzelerin kısa menzilli olduğunu belirtiyor.

Kore Yarımadası'nda tansiyon son günlerde yüksek. Kamala Harris'in Asya turundan önce Güney Kore ve ABD bir savaş gemisinin de katıldığı bir tatbikat düzenledi. İki gün sonra ise, Kuzey Kore doğu kıyısından bir füze testi gerçekleştirdi.