Dünya Macron NATO'da yine kriz çıkardı: Almanya ve Fransa arasında 'korkak' kavgası!

Macron NATO'da yine kriz çıkardı: Almanya ve Fransa arasında 'korkak' kavgası!

06.03.2024 - 08:54 | Son Güncellenme:

Almanya Savunma Bakanı Pistorius, Fransa lideri Macron'un Ukrayna'yı destekleme konusunda 'korkak olmama' çağrısına tepki gösterdi.

Macron NATOda yine kriz çıkardı: Almanya ve Fransa arasında korkak kavgası

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'yı desteklemede müttefiklerin 'korkak olmaması gerektiği' şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi. Bakan Pistorius'un açıklamaları İsveç'te mevkidaşı Pal Jonson'la düzenlediği ortak basın toplantısında geldi.

Haberin Devamı

'PEK DE YARDIMCI OLMUYOR'

Bakan Pistorius bir gazetecinin sorusuna verdiği cevapta, "Bizim, en azından benim açımdan, sahaya asker gönderme veya daha fazla veya daha az cesarete sahip olma gibi tartışmalara ihtiyacımız yok" dedi. Pistorius "Bu, Ukrayna'yı elimizden geldiğince destekleme konusunda yaşadığımız sorunları çözmemize pek de yardımcı olmuyor" diye konuştu.

Macron NATOda yine kriz çıkardı: Almanya ve Fransa arasında korkak kavgası

İsveç Savunma Bakanı Jonson aynı soruya verdiği cevapta Ukrayna'yı destekleme konusunda 'birlik' içinde olmanın önemine vurgu yaptı. Jonson'un birliktelik vurgusunu destekleyen Pistorius, "Konu kimin daha fazla şey sunabileceği, kimin daha cesur olduğu veya kimin daha, her ne ise o, olduğu değil. Konu en alakalı zorluklara odaklanmak. Bunlar da etkin ve hızlı bir biçimde sanayi kapasitelerini, örneğin top mühimmatı üretimini ya da hava savunma sistemini, artırmak. Bizim de buna odaklanmamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Macron NATOda yine kriz çıkardı: Almanya ve Fransa arasında korkak kavgası

KAPIYI AÇIK BIRAKMIŞTI: TAMEMEN ARKASINDAYIM

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen hafta yaptığı açıklamada Batı'nın Ukrayna'ya askeri birlik göndermesine ülkesinin kapalı olmadığını söylemişti. Çek Cumhuriyeti'ne bugün resmi bir ziyaret düzenleyen Macron burada yaptığı açıklamada Avrupa'da büyük tartışma yaratan bu açıklamasının 'tamamen arkasında durduğunu' ifade etti. Macron Avrupa'nın Ukrayna savaşında 'korkak olunmaması gereken' bir ana doğru yaklaştığını söyledi.

Macron'un 26 Şubat tarihinde yaptığı açıklama sonrasında Avrupalı ülkelerin büyük kısmı Ukrayna'ya asker gönderme fikrine sıcak bakmadıklarını belirtmişti. Fransız yetkililer gönderilecek askerlerin Rus askerleriyle sıcak çatışmaya girmek yerine mayın temizleme gibi geri görevlerde yer alabileceği görüşünü ifade ediyor.