Dünya Moskova'dan Abu Dabi'ye füzelerle uçtular! Putin Orta Doğu'ya Su-35'lerle indi

Moskova'dan Abu Dabi'ye füzelerle uçtular! Putin Orta Doğu'ya Su-35'lerle indi

06.12.2023 - 16:24 | Son Güncellenme:

İsrail-Hamas arasındaki savaş sonrası Orta Doğu'da iki devletli bir çözümü savunan Vladimir Putin Su-35'ler eşliğinde Abu Dabi'ye geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 71'inci doğum gününde gerçekleşen Hamas'ın İsrail' yönelik saldırısı hakkında yorum yapmadan önce üç gün bekledi, ilk açıklamasında ise ABD'yi suçladı. Putin, ABD'nin Orta Doğu'da tekel olmak istediğini öne sürerek Washington'ın uzlaşma için çabalamadığını kaydetti. Putin'in yaklaşık bin 200 İsraillinin öldürülmesi nedeniyle taziyelerini iletmesi için altı gün daha geçmesi gerekti. Bundan on gün sonra Rusya, Hamas heyetinin görüşmeler için Moskova'da olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"AÇIK BİR FİLİSTİN YANLISI"

Berlin merkezli Rus dış politika uzmanı Hanna Notte, Carnegie Rusya Avrasya Merkezi'ne yaptığı açıklamada Moskova'nın Orta Doğu'da daha önceki, daha dengeli pozisyonunu bıraktığını ve "oldukça açık bir Filistin yanlısı pozisyon" benimsediğini düşündüğünü söyledi. Tarihler 30 Ekim'e geldiğinde ise Putin, Orta Doğu'ya barış getirecek yolun iki devletli çözümden geçtiğini düşündüğünü bildirdi ve "ABD'deki yönetici elitlerin kutsal topraklarda barışa değil kaosa ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Moskovadan Abu Dabiye füzelerle uçtular Putin Orta Doğuya Su-35lerle indi

PUTİN ORTA DOĞU'YA GELDİ

Rusya'nın resmi haber ajansı Tass, Rusya lideri Putin'in Abu Dabi'ye geldiğini bildirdi. Putin burada programı kapsamında BAE Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşecek. Putin daha sonra Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile görüşmek üzere Riyad'a gidecek.

Haberin Devamı
1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

SU-35'LER EŞLİK ETTİ

Putin'in Orta Doğu yolculuğuna güvenlik amacıyla füzelerle donatılmış donatılmış 4 Su-35 model savaş uçağı eşlik etti.
Rusya Savunma Bakanlığının yayınladığı videoda Putin'in bindiği İL-96 model uçak havalandıktan hemen sonra savaş uçakları da motorları ateşledi.

Moskovadan Abu Dabiye füzelerle uçtular Putin Orta Doğuya Su-35lerle indi

Putin'in uçağının her iki tarafında da ikişerli gruplar halinde konumlanan Su-35'lerin R-73 ve R-77 füzeleri taşıdığı kameraya yansıdı.
Rus savaş uçakları Putin'in yolculuğuna başkent Abu Dabi’ye ininceye kadar eşlik etmeyi sürdürdü. Su-35'ler Putin, Abu Dabi'ye inene kadar İL-96'ya eşlik etti.