Son dakika II. Dünya Savaşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan II. Dünya Savaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan II. Dünya Savaşı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.609 ıı. dünya savaşı haberi bulunmuştur.
42 yıl insan yüzü görmediler! Jeologlar keşfetti, haritada yeri yok: 'Tuzu özledim'Sibirya’nın ıssız dağlarında, dünya tarihinin en yalnız ailesi keşfedildi. 1936’da Sovyet baskısından kaçıp ormana sığınan Lykov ailesi, tam 42 yıl boyunca başka bir insanla karşılaşmadan yaşadı. Helikopterle keşif yapan bir pilot tarafından tesadüfen fark edilen ailenin son ferdi ise hâlâ o kulübede yaşıyor. Peki medeniyetten uzak bir hayat süren Lykov ailesi, 42 yıl boyunca hayatta kalmayı nasıl başardı? İşte cevabı.
Çernobil'den nasıl patates, mısır fışkırdı? Enerji savaşları başladı: 'Uzak olan tehlikede'26 Nisan 1986, gelecek 39 yıl için karanlık, yalnızlık ve radyasyon getirecek bir gün olmak üzereydi. Çernobil, akıllara kazınan bir kaza sonucu patlamış ve civarda yaşayan binlerce kişi etkilenmişti. Geçen 39 yılda tek bir ağaç dikilemedi, radyoaktivitenin zararlarından korunmak için bölge terk edildi. Bugünlerde ise toprağın yaktığı ‘yeşil’ ışık Çernobil’e yeniden hayat vermek üzere. Üstelik tam da enerji savaşları konuşulurken!
Attıkları imzaya uymuyorlar! Madleen'i de vurdu: İsrail cephanesinde 'beyaz karanlık'Madleen yelkenlisi, ismini taşıdığı ve yaşattığı Gazzeli Madleen Kullab’ın hikâyesiyle yola çıkmış ve Gazze’ye insanı yardım götürmeyi amaçlamıştı. Ancak İsrail yine durmadı ve tıpkı 15 yıl önce Türk gemisi Mavi Marmara’da olduğu gibi gemiyi işgal etti. Üstelik bu kez kimyasallar 12 aktivistin üstüne atıldı. Peki ama gizemli beyaz sıvıdaki İsrail karanlığına karşı bir yaptırım yok mu? Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Kenar anlattı.
45 milyon dolarlık doğum günü faturası! ABD'de asker Trump için sokağa iniyorABD ordusu 250. yıldönümü kutlamasını ABD başkanı Trump'ın doğum gününde yapacak. Yapılacak Askeri geçit töreni, yollarda 16 milyon dolarlık hasara neden olabilir. Trump'ın doğum gününde düzenlenecek tören yaklaşık 45 milyon dolara mal olacak.
Rusya'nın sembol anıtında erkek cesedi bulunduRusya’nın Volgograd kentinde yer alan ve II. Dünya Savaşı'nın sembollerinden biri sayılan “Anavatan Çağırıyor” anıtında erkek cesedi bulundu.
Rusya'dan Zafer Günü'nde gövde gösterisi! Törene damga vuran anlarMoskova’da Sovyetler Birliği'nin II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası ve müttefiklerine karşı kazandığı zaferin 80. yıl dönümünü için geçit töreni gerçekleştirildi. Geçit törenine Azerbaycan komandoları da katıldı.
Rusya'dan Zafer Günü'nde gövde gösterisi! Törene damga vuran anlarMoskova’da Sovyetler Birliği'nin II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası ve müttefiklerine karşı kazandığı zaferin 80. yıl dönümünü için geçit töreni gerçekleştirildi. Geçit törenine Azerbaycan komandoları da katıldı.
Troya hazineleri fotoğrafta kalmasınYasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan ve 1995’ten beri Rusya’daki Puşkin Müzesi’nde sergilenen Troya Hazineleri, Terra Santa Manastırı’ndaki “Please Come Back” adlı sergiyle hatırlanıyor
Kırık saksı deyip geçmeLondra’da bir bahçede, II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere’ye sığınan ünlü İngiliz çömlekçi Hans Coper tarafından 1964 yılında yapıldığı tahmin edilen kırık bir taş saksı bulundu.
‘Zafer’ kimin olacak?Rusya 9 Mayıs’ta kutladığı ‘Zafer Günü’nde fazla sayıda ülke liderini ağırlayarak siyasi bir gövde gösterisi yapmak istiyor. Tartışma yaratan törene katılımın nasıl olacağı belirsiz. Zira Ukrayna aynı gün bir karşı etkinlik düzenleyecek
Hitler ile ilgili sarsıcı belgeler! Gizlilik kararı kaldırıldıAdolf Hitler hakkında ortaya atılan iddialar tüm dünyanın gündemine damga vurdu. Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ülkede Nazilere ait tüm gizli belgelerin kamuya açılacağını duyurdu. Hitler'in 1945'te intihar etmediği, Güney Amerika'ya kaçarak yıllarca hayatta kaldığını öne sürüldü. İşte detaylar...
“Günümüzde sanatçıdan çok koleksiyonerin adı ön planda”Yavuz Ekinci, son romanı “Aziz”de tutkulu ve hırslı koleksiyoner Aziz Mirzade’nin hikâyesini anlatıyor. Ekinci, “Aziz, Timur’un eserleri üzerinde ölümsüz olmak istiyor. Çünkü artık günümüzde sanatçıdan daha çok koleksiyonerin adı ön planda. Birçok sergi artık sanatçının değil de koleksiyonerin adıyla açılıyor” diyor
‘Lady Liberty’ dünyayı şekillendirmeyi sürdürüyorUlusal kimliklerin ve demokratik değerlerin daha fazla sorgulandığı bir çağda kamusal alanlardaki heykellerin de anlamı dönüşüyor. Altınbaş Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fırat Arapoğlu, ABD ve Fransa arasında başlayan Özgürlük Heykeli tartışması çerçevesinde Özgürlük Heykeli’yle birlikte dünyanın dört bir yanında ikonik heykellerin hikâyesini yazdı
Türk kızları da askere alınmış! Tek şartı vardı, 97 yaşındaki şahidi anlattıYaşayan şahidini bulmanın çok zor olduğu tarih sırları, kimi zaman akılları kurcalayabilir. Bundan tam 76 yıl önce çıkan kanun ve o kanunla askere alınan üniversite öğrencisi kızların hikâyesi de onlardan biri. Tank, top, tüfek, uçaksavar kullanmayı ve şoförlük yapmayı öğrenen kadın askerlerden 97 yaşındaki Sariha Samancıoğlu, nüfus kağıdına 'Askerlik yapmıştır' diye kayıt düşülen o günleri Milliyet.com.tr'ye anlattı.
'ABD olmasaydı, Fransızlar Almanca konuşuyor olurdu'Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, New York’taki Özgürlük Heykeli’nin Fransa’ya iade edilmesi talebine tepki göstererek, "ABD olmasaydı Fransızlar, halihazırda Almanca konuşuyor olurdu. Bu yüzden ülkemize karşı son derece minnettar olmalılar" açıklamasında bulundu.
Beyoğlu’ndan Karaköy’e 150 yıllık yolculukFransız mimar Eugène-Henri Gavand’ın hayalini kurduğu Beyoğlu-Karaköy Tüneli bugün 150 yaşında. Günde yaklaşık 179 sefere imza atan ve on binlerce insanı taşıyan bu benzersiz metronun hikâyesini mimar Cem Sorguç ile konuştuk.
Güvercin güdümlü füze denedi! Sürüyü görünce fark etti: 'Gagayla radar sistemi'Günümüzdeki iletişim araçlarından hiçbirinin olmadığı yıllarda haberleşmek posta güvercinlerinin harcıydı. Bir kişiden bir başka kişiye haber götürmek için yollar aşan güvercinler, uzun yıllar en kıymetli haberleşme aracı olarak görüldü. Ancak gökyüzünde gördüğü sürüyle aklında şimşekler çakan Burrhus Frederic Skinner'in güvercinleri radarlı füze olarak kullanması olayı başka bir boyuta taşıdı.
İşi bitti diye koskoca uçak denize batırıldı! 8 milyarlık yuva: Türkiye'de 2 yerde varGökyüzünde ya da havalimanı pistlerinde görmeye alışılan uçaklar için en çok yadırganacak nokta deniz ve okyanuslar olabilir. Zorunlu iniş ya da kaza durumları dışında hiçbir uçak firması, hava yolu, mürettebat ya da yolcu devasa bir uçağın içinde denizde olmak istemez. Ancak emekliye ayrılan bir uçağın maliyeti sahibine fazla geldiğinde, geri dönüşüme ya da denizin dibini boylamaya doğru son yolculuğunu yapar, tıpkı Edirne ve Aydın’da olduğu gibi.
Iı. Dünya Savaşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.