Dünya Paranoyak fikirlere takıntılı! Putin'den dünyayı şoka uğratan emir...

Paranoyak fikirlere takıntılı! Putin'den dünyayı şoka uğratan emir...

03.05.2022 - 14:01 | Son Güncellenme:

Eski bir KGB ajanının İngiliz gazetesine yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Rus güçleri güçleri Doğu Donbas bölgesine saldırmaya devam ederken 'imkansız taleplerde' bulunuyor.

Paranoyak fikirlere takıntılı Putinden dünyayı şoka uğratan emir...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Putin'in Ukrayna'daki günlük operasyonların komutasını üstlendiği düşünülüyor. Dün İtalyan basınına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamalarının aksine Rusya Devlet Başkanı, 9 Mayıs Rusya'daki Zafer Bayramı'na kadar sonuç almak için can atıyor. Lavrov ise, "Askerlerimiz eylemlerini Zafer Günü dahil herhangi bir tarihe göre yapay bir biçimde ayarlamayacaklar. Biz, 9 Mayıs’taki Zafer Bayramı’nı her zamanki gibi büyük bir ciddiyetle kutlayacağız. Bizim için önemli olan sivil ve askeri riskleri en aza indirmek” diye konuşmuştu. Oysa Putin'in güçlerine, Zelensky'nin memleketi Kryvyi Rih'i almaları emrini verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

PARANOYAK FİKİRLERE TAKINTILI

Batı'ya iltica eden eski bir KGB ajanı, Putin'in yakın çevresinin, kötüleşen sağlığı konusunda muhtemelen bilgilendirilmediğini söyledi. Boris Karpichkov, Putin'in 'paranoyak fikirlere takıntılı hale geldiğini' de sözlerine ekledi ve "Putin, son yıllarını paranoya içinde yaşayan Stalin ile karşılaştırılabilir" diye ekledi. Rus liderin, Parkinson ve demans gibi hastalıklardan muzdarip olduğuna inanıyor.

PUTİN'DEN İMKANSIZ TALEP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki savaşın kontrolünü tamamen ele geçirdiğine inanılıyor ve güçleri Doğu Donbas bölgesine saldırmaya devam ederken 'imkansız taleplerde' bulunuyor.

Avrasya Grubu'ndan MD Mujaba Rahman'ın aktardığı üst düzey bir AB kaynağına göre, Putin çatışma üzerinde 'günlük kontrolü' üstlendi ve Rusya'nın yönetimini büyük ölçüde Başbakan Mihail Mişustin'e devretti.

Haberin Devamı

KRİTİK TARİH 9 MAYIS

Gündeme bomba gibi düşen iddialara göre Rusya Devlet Başkanı, Rusya'nın 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamaları öncesinde Ukrayna'da başarı elde etmek ve önemli taleplerde bulunmak için hiç zaman kaybetmedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın bir raporuna göre, bu taleplerden biri, birliklerinin Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin doğum yeri olan Kryvyi Rih'i alması.

9 BUÇUK HAFTADA 25 BİN ASKER KAYBETTİ

Yaklaşık bir milyon nüfusu olan bir şehri ele geçirmek, doğu cephesinde zaten son derece kanlı bir savaşa girişen ve sadece dokuz buçuk haftalık çatışmada yaklaşık 25 bin askerini kaybettiğine inanılan kuvvetleri için 'devasa' bir görevi temsil ediyor.

Batı'ya iltica eden eski bir KGB ajanının iddiasına göre ise, Putin'in yakın çevresi, fiziksel durumu hakkında gerektiği kadar bilgi sahibi değil. Rusya'dan kaçan eski bir KBG ajanı olan Boris Karpichkov, İngiliz The Sun gazetesine yaptığı açıklamada Putin'in 'çılgın' olduğunu ve 'paranoyak fikirlere takıntılı hale geldiğini' söyledi.

'HERKESİ HAİN OLARAK GÖRÜYOR'

Boris'in ortaya attığı iddiaya göre Putin, Rus güvenlik servisleri ve hatta yakın çevresi dahil olmak üzere kelimenin tam anlamıyla herkesi 'hain' olarak görüyor. Karpichkov, Putin'in güçlü adam imajını korumak için kendisine en yakın olanları sağlık sorunlarından habersiz tutabileceğini söyledi. Eski ajan, "Paranoyak fikirlerine o kadar şüpheci ve takıntılı ki, artık Stalin ile karşılaştırılabilir" diye ekledi.

Haberin Devamı

STALİN'İN SON YILLARINDAN FARKSIZ

Stalin'in son yıllarına paranoya ve güvensizlik damgasını vurdu. Diktatörün sağlığını iyileştirmeye çalışmak için siyasi hayattan emekli olmasını önermesi üzerine doktorlarından birini hapse attı.

1952'ye gelindiğinde Kremlin, doktorları topluyor ve üst düzey politikacıları öldürmeyi planladıkları iddiasıyla onlara işkence ediyordu, bu da çoğu tıp uzmanının ülkeden kaçmasına neden oldu.

DOKTORU YEDİ SAAT SORGULADI

Putin ayrıca, Stalin'in de yaptığı gibi doktorları sorgulamaya başladı. Şubat ayında Rus yetkililer, Putin'in tıbbi ve zihinsel durumuyla ilgili ortaya atılan iddialar üzerine 61 yaşındaki Profesör Valery Solovey'i yedi saat sorguladı.

Haberin Devamı

Solovoy, Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde geleceğin en iyi diplomatları ve casuslarının katıldığı bir profesördü. Profesör Solovey'in, Putin'in kanser ameliyatına hazırlanırken Ukrayna'daki savaşın kontrolünden vazgeçmek zorunda kalabileceğini duyuran Telegram kanalı General SVR ile bağlantılı olduğu öne sürüldü.

Raporda, Rus diktatörün, karadaki operasyonların kontrolünü bizzat ele geçirdikten sonra, bıçak altındayken işgalin kontrolünü ele almak üzere sert Güvenlik Konseyi başkanı ve eski FSB başkanı Nikolai Patrushev'i aday göstereceği bildiriliyor. SVR, ameliyatın Nisan ayının ikinci yarısı için planlandığını ancak ertelendiğini iddia etti. Ameliyatın Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndaki zaferinin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Bayramı'ndan önce gerçekleşmeyeceği ileri sürüldü.

Putin'in basın sekreteri Putin'in sağlığının 'mükemmel' olduğu konusunda ısrar etse de, bunun aksini gösteren fotoğraf ve videolar internette dolaşıyor.