Dünya Putin'in 400 katili Afrika'dan geldi! Liste sızdı, Kiev'deler

Putin'in 400 katili Afrika'dan geldi! Liste sızdı, Kiev'deler

28.02.2022 - 14:46 | Son Güncellenme:

İngiliz The Times'ın haberine göre, 400'den fazla Rus paralı askeri, Kremlin'in Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve hükümetine suikast düzenlemek ve Moskova'nın kontrolü ele geçirmesine zemin hazırlamak için Kiev'de emir bekliyor.

Putinin 400 katili Afrikadan geldi Liste sızdı, Kievdeler

Rusya Devlet Başkanı Putin'in en yakın müttefiklerinden biri tarafından yönetilen ve devletin bir kolu olarak faaliyet gösteren özel milis birliği Wagner Grubu, beş hafta önce para karşılığı Zelenskiy'i öldürmek için Afrika'dan uçtu.

Haberin Devamı

Görevleriyle ilgili bilgiler Cumartesi sabahı Ukrayna hükümetine ulaştı ve saatler sonra Kiev'de Rus sabotajcılarını şehirden püskürtmek için 36 saatlik bir “sert” sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Siviller de bu yasağa uymamaları halinde Kremlin ajanı olarak görülebilecekleri ve “tasfiye edilme” riskiyle karşı karşıya kalacakları konusunda uyarıldı.

Putinin 400 katili Afrikadan geldi Liste sızdı, Kievdeler

Grubun faaliyetleriyle yakından bağlantılı bir kaynak, Ocak ayında Ukrayna'ya toplam 2 bin ila 4 bin paralı askerin geldiğini doğruladı. Bazıları ayrılıkçı doğu bölgeleri olan Donetsk ve Luhansk'a konuşlandırıldı. Belarus'tan da 400 kişi ülkeye girdi ve başkente doğru yola çıktı.

Paralı askerlere, Putin'in Zelensky ile müzakere ettiğini göstermek için kısa bir ara vermeleri söylendi, ancak üst düzey üyelere yakın bir kaynağa göre, Wagner Grubu'na Rusya ve Ukrayna arasında hiçbir anlaşmaya varılmayacağı ve bunun sadece göstermelik bir çaba olacağı konusunda güvence verildi.

Haberin Devamı

ÖLÜM LİSTESİ

Paralı askerler Kremlin'den bir sinyal bekliyor. Gruba, önümüzdeki birkaç gün içinde işleyecekleri cinayetler için yüklü ikramiye ve hafta sonundan önce Ukrayna'dan güvenli çıkış sözü verildi.

Zelenskiy'e ek olarak, ölüm listelerinde başbakan, kabine, Kiev belediye başkanı ve her ikisi de işgalcilere karşı askeri mücadeleye katılan Vitali Klitschko ve eski boks şampiyonu kardeşi Wladimir de dahil olmak üzere 23 kişi daha var.

Putinin 400 katili Afrikadan geldi Liste sızdı, Kievdeler

Paralı askerler, devlet başkanı ve meslektaşlarının Kiev'de tam olarak nerede olduğunu bilmekle övünüyorlar ve görünüşe göre cep telefonları aracılığıyla onları takip edebiliyorlar.

Moskova geçen hafta işgal başlattıktan sonra, Zelenskiy ulusa seslendi ve Rus özel kuvvetlerinin başkentte kendisini “1 numaralı hedef” olarak aradığını iddia etti. Amerika kendisine kaçma şansı sunduğunda ise "Cephaneye ihtiyacım var, araca değil" yanıtını verdi.

GRUBUN KURUCUSU 2017 YILINDA UKRAYNA VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ

Wagner Grubu’nun, 2010’ların başında eski GRU Spetznazı (Özel Kuvvetler) Yarbayı Dmitri Utkin tarafından kurulduğu düşünülüyor.

Putinin 400 katili Afrikadan geldi Liste sızdı, Kievdeler

Utkin, 2013’te GRU’ya bağlı 2. Tugayın 700 nolu bağımsız özel birimi komutanı olarak faaliyet gösteriyordu. Ukrayna istihbaratının Eylül 2017 tarihli açıklamasına bakılırsa Utkin, Ukrayna vatandaşlığına geçmişti.

Haberin Devamı

Wagner özel bir askeri şirket olmasına rağmen, Putin'in dünya çapındaki projeleriyle yakından ilişkili. Şirket, Putin'in şefi olarak bilinen bir oligark olan Yevgeny Prigozhin'e ait.

Putinin 400 katili Afrikadan geldi Liste sızdı, Kievdeler

Afrika ve Ortadoğu'da gizli operasyonlar yürüten grup, Ukrayna, Suriye ve Libya gibi iç savaşın yaşandığı mıntıkalara gönderildi. Grubun 2014'te doğu Ukrayna'da çıkan sorunlardan da sorumluğu olduğu düşünülüyor.