Dünya Putin'in yeni askeri! 'Robo-Batman'

Putin'in yeni askeri! 'Robo-Batman'

06.04.2023 - 12:05 | Son Güncellenme:

Aylardır devam eden Ukrayna'nın işgalinde Ruslar sık sık yayınladıkları propaganda videoları ile gündeme geliyor. Kremlin'in bu konu için yoğun çaba harcadığı biliniyor. Son olarak ise Rus ordusunda bir askerin ilginç görüntüleri ortaya çıktı, söz konusu o görüntüler dünyada ses getirdi.

Putinin yeni askeri Robo-Batman

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 13. aya girildi. İşgal kuvvetleri ve Ukraynalılar arasındaki çatışmalar cephe hattında tüm kaosuyla devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta ABD tarafından yapılan açıklamada 220 bin Rus askerinin öldürüldüğü bildirildi. Bu rakama göre günde 550 Rus askeri Ukrayna topraklarında can verdi. Kremlin tarafından ise ABD'nin açıkladığı bu sayıya dair henüz bir açıklama gelmedi.

Haberin Devamı

PUTİN ZOR DURUMDA

Batıdan gelen tank ve silah desteğiyle beraber Rus ordusu iyice sıkıştı. Putin savaşı Ukrayna'nın doğusuna sürükledi ve cephe hattında hala çatışmalar devam ediyor. Rusya'nın son umudu ise Bakhmut. Aylardır çatışmaların devam ettiği şehri Rus ordusu sonunda kuşattı bölgenin kısa sürede el değiştirmesi beklenirken Ukrayna ordusu şehri savunmayı sürdürüyor.

YÜZBAŞI İFŞA ETTİ

35 yaşındaki Gleb Karakulov, Rusya'da FGS veya FSO olarak bilinen Federal Muhafız Teşkilatı'nda yüzbaşı. Rusya'dan gizlice kaçan Karakulov, 1 yıldan fazladır devam eden işgal süresinde Putin'in yaşadıklarını ve korkularını anlattı. Yüzbaşının iddialarına göre Putin'in en korktuğu şeylerin başında 2020 yılının başında patlak veren Kovid-19 geliyor.

Haberin Devamı

Karakulov açıklamalarının devamında Putin'in dinlenme korkusundan da bahsetti. Bu kapsamda Putin'in kişisel bir telefonunun olmadığını belirten Karakulov, Putin'in gittiği her yere özel bir iletişim kutusu götürdüğünü aktardı.

Putinin yeni askeri Robo-Batman

ALEV MAKİNALI SİLAHLAR ORTAYA ÇIKTI

ISW tarafından aktarılan bilgilerde ise Bakhmut'ta termobarik alev makineli hava kuvvetleri ortaya çıktığı belirtildi. Coğrafi konumlu videolar, Rus birliklerinin Bakhmut'un kuzeyine ilerlediğini doğruluyor.

Rus kaynaklarına göre Wagner PMC savaşçıları, Bakhmut'un merkezindeki Metallurg stadyumunun batısındaki bir okul binasını ele geçirdi.

'MURADOV GÖREVİNDEN ALINDI'

Öte yandan Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Vuhledar kasabasında binlerce Rus askerin ölümüne neden olan General Rustam Muradov'u görevinden aldığı öne sürüldü.

Muradov komutasındaki EGF son aylarda Donetsk Oblastı'nın Vuhledar kasabasını ele geçirmek için giriştiği saldırılarda defalarca başarısızlığa uğradı ve son derece ağır kayıplar verdi. İsmi açıklanmayan bir Rus askeri kaynak, The Moscow Times'a 'Muradov görevden alındı. Çünkü askerlere ölüme gitme emri verebilecek kadar çılgın bir aptaldı' dedi.

Putinin yeni askeri Robo-Batman

BATMAN CEPHEDE

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Ruslar, üzerinde Z yazan 'Batman' kostümlü bir askerin videosunu yayınladı. İngiliz basınında gündem olan gelişmede görüntünün Rus Ordusu'nun 150. Zırhlı Tümeni tarafından yayınlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Putinin yeni askeri Robo-Batman

Düşük çözünürlüklü ve düşük bütçeli video, Rus Robo-Batman'i harap olmuş bir binanın tepesinde, yanında gevşek bir şekilde asılı duran devasa bir silahla gösterildi. Videonun amacının ise Ukrayna'daki Rus askerlerinin rahatlığının gösterildiği öne sürülerek propaganda yakıştırması yapıldı. Görüntülerin ilerleyen kısımlarında ise askerin makinalı tüfekle ateş ettiği görüldü.

Putinin yeni askeri Robo-Batman