Dünya Ruslar şokta! Hipersonik füzeler bir bir düşürüldü

Ruslar şokta! Hipersonik füzeler bir bir düşürüldü

16.05.2023 - 11:23 | Son Güncellenme:

Aylardır silah seslerinin susmadığı Ukrayna'da bu sefer hipersonik füzeler sahneye çıktı. Rus tarafı tarafından gece saatlerin ateşlenen ve Putin'in en gözde füzeleri istediği başarıyı yakalayamadı.

Ruslar şokta Hipersonik füzeler bir bir düşürüldü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm kaosuyla sürüyor. 15 aydır devam eden savaş Bahkmut'ta hala kilit durumda. Bölgedeki en kritik yerlerden biri olan kritik şehirden Rusların adım adım çekildiği haberleri geliyor. Bahkmut'ta aktif olarak Wagner Grubu askerleri çatışıyor.

Haberin Devamı

WAGNER RUSLARI ARKADAN VURDU

Grubun lideri Yevgeny Prigozhin hakkında çıkan iddialar ise oldukça vahim. ABD basınının Pentagon'dan sızdırılan belgelere dayandırdığı habere göre Prigozhin, Rus askerlerinin yerlerini Ukrayna tarafına satmak istemiş. 

Bu iddialara Rus tarafından henüz yanıt gelmezken Prigozhin'in Rus yöneticilerle arasında sorun olduğu biliniyor. Wagner grubu için mühimmat ve silah desteği isteyen Prigozhin 10 Mayıs'ta bölgeden çekileceklerini söyledi ancak kısa bir süre sonra aradığı desteği aylar sonra bulduğunu belirtti.

TÜMGENERALE BOMBALI SALDIRI

Ukrayna'nın işgal altındaki bölgesi Luhanks'da ise Vladimir Putin'in atadığı 50 yaşındaki Tümgeneral Igor Kornet bombalı saldırıya maruz kaldı. Berber dükkanında meydana gelen olayda İgor ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Kaynaklardan edinilen bilgilerde ise İgor'un solunum cihazına bağlı olduğu ve beyin ve göğüs yaralanmaları, patlama yaraları, beyin sarsıntısı ve uzuvlarında açık kesikler olduğu bildirildi.

Ruslar şokta Hipersonik füzeler bir bir düşürüldü

BİR GECEDE 6 HİPERSONİK FÜZE DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna tarafından gün içerisinde yapılan açıklamada Rus tarafının başkent Kiev ve çevresine füze saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Söz konusu saldırıda 6 adet Rus hipersonik füzesinin de olduğu ve düşürüldüğü aktarıldı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ukrayna Savunma Bakanı ordunun füzeleri düşürmesini 'inanılmaz bir başarı' olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

'Dün gece, hava savunmacılarımız ALTI hipersonik Kinzhal füzesini ve diğer 12 füzeyi düşürdü'

Ruslar şokta Hipersonik füzeler bir bir düşürüldü

NE VAR NE YOKSA ATEŞLEDİLER

Telegram üzerinden edinilen bilgilerde ise Rus tarafı Ukrayna'ya kuzey, güney ve doğu yönlerinden saldırdı. Rapora göre, altı MiG-31K uçağından altı X-47M2 Kinzhal hipersonik füzesi, dokuz Kalibr seyir füzesi (Karadeniz'deki gemilerden) ve üç kara konuşlu füze (S-400, İskender-M) ateşlendi.

Ruslar şokta Hipersonik füzeler bir bir düşürüldü