Dünya Türkçe cümle Yunanistan'da depreme yol açtı! Atina'da soğuk duş

Türkçe cümle Yunanistan'da depreme yol açtı! Atina'da soğuk duş

31.08.2023 - 08:43 | Son Güncellenme:

NATO'nun sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj, Zafer Bayramı'nı 'Küçük Asya Felaketi' olarak adlandıran Yunan medyası tarafından manşetlere taşındı.

Türkçe cümle Yunanistanda depreme yol açtı Atinada soğuk duş

Dünyanın en büyük askeri ittifakı NATO, 71 yıldır üyesi olan Türkiye'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Türkçe mesajla kutladı.

Haberin Devamı

Karargahı İzmir'de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın (LANDCMD) X platformunda yayımlanan (Twitter) mesajında, Türkçe olarak büyük harflerle 'ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!' denildi.

Geçen seneki 30 Ağustos mesajı Yunanistan ve Türkiye arasında fırtına koparan NATO, bu yılki mesajında şu ifadelere yer verdi:

"LANDCMD olarak, ev sahibi ülkemizin Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutluyoruz. Bu çok özel günde, LANDCMD olarak bizi ağırlayan Türkiye'ye, misafirperverliğinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Türkiye, 1952 yılında NATO'ya katıldığından bu yana birçok operasyon ve tatbikata katılmış ve askerlerinin büyük profesyonelliğini ve azmini her zaman göstermiştir. Türkiye ve NATO birlikte daha güçlü ve daha güvenli!"

LANDCMD’un, Yunanistan’ın geçen yılki mesaja karşı yükselen itirazına rağmen, bu yıl yeniden Türkçe ve büyük harflerle 'ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!' başlığını atması dikkat çekti.

Türkçe cümle Yunanistanda depreme yol açtı Atinada soğuk duş

GEÇEN YIL 1 EYLÜL'DE YENİ MESAJ YAYINLANDI

Atina yönetimi 2022'deki mesajda geçen 'bağımsızlık ve zafer' kelimelerine itiraz etmiş, NATO söz konusu Twitter paylaşımını silmişti. İttifak, Türkiye'nin itirazı üzerine 1 Eylül'de yeni bir mesaj paylaşmıştı.

Haberin Devamı

NATO'nun bu yılki Türkçe mesajı, kolayca tahmin edilebileceği gibi Yunanistan'da soğuk duşa yol açtı. Kathimerini gazetesi, 'NATO, Yunanistan'a karşı Türkiye'ye 'Zafer Bayramı' diledi' başlığıyla sunduğu haberde İttifakın resmi Twitter mesajıyla Ankara'yı tebrik ettiğini ve en iyi dileklerini gönderdiğini bildirdi.

Geçen yılki mesajın Atina yönetiminin tepkisine neden olduğunu hatırlatan gazete, Zafer Bayramı'nda Kemalist güçlerin Dumlupınar Muharebesi'ndeki taarruzu karşısında Yunan ordusunun yenilgiye uğramasının kutlandığını yazdı.

Türkçe cümle Yunanistanda depreme yol açtı Atinada soğuk duş

ETHNOS: NATO'DAN PROVOKATİF PAYLAŞIM!

Kathimerini'deki bir başka haber, 'Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye iyi dilek mesajına tepki verecek' başlığıyla yer aldı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın sorunu devraldığını vurgulayan Kathimerini, NATO'daki Yunan daimi temsilcinin de harekete geçeceğini aktardı.

Ethnos gazetesi, ittifakın kutlama mesajını 'NATO'dan provokatif paylaşım' başlığıyla sayfasına taşıdı, İzmir'deki karargahın Türkiye'yi 'Küçük Asya Felaketi' için tebrik ettiğini yazdı. Yunanistan, işgal ordusunun Anadolu'da yenilip Türkler tarafından İzmir'de denize dökülmesini 'Küçük Asya Felaketi' olarak adlandırıyor.

Ethnos, Atina yönetiminin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e yazılı bilgilendirmede bulunacağını ise, ayrı bir haber olarak yayımladı.

Türkçe cümle Yunanistanda depreme yol açtı Atinada soğuk duş

YAZILI PROTESTO MEKTUBU

'NATO, Türkiye'yi Yunanistan'a karşı elde ettiği 'Küçük Asya' Cephesi'ndeki zaferi için kutluyor' diyen To Vima gazetesi, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın kutlama mesajına tepki göstereceğini ve ittifaka yazılı protesto mektubu sunacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Ta Nea gazetesi, 'Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt-'Küçük Asya Felaketi'nin yıldönümünde Ankara'ya sunulan iyi dilekler için NATO'ya yazılı protesto mektubu' başlığını tercih etti.

Skai televizyonu, bu sabah İstanbul muhabirine bağlantı yapılan canlı yayınını internet sitesine 'Erdoğan'dan eşi benzeri görülmemiş meydan okuma: Yunanlar İzmir'i yok etti ve yaktı' başlığıyla taşıdı. Televizyon bir başka haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasım ayında Selanik'i ziyaret edebileceğini bildirirken, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın NATO'ya tepkisini ise 'Kabul edilemez' başlığıyla verdi.

Eleftheros Typos gazetesi, 'NATO'dan meydan okuma: Türkiye'yi Yunanistan'a karşı 'Küçük Asya'da bozguna yol açan zaferin yıldönümünde kutluyoruz' derken, Atina yönetiminin ittifaka tepkisini de okurlarına aktardı.