Dünya Türkiye karşıtı ABD’li senatör Ada’ya gidecek

Türkiye karşıtı ABD’li senatör Ada’ya gidecek

11.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan ve Rum Yönetimi yanlısı demeçleriyle tanınan, Türkiye karşıtı ABD’li politikacı Bob Menendez’in, ay sonuna doğru Güney Kıbrıs’ta “Rum diasporasına” bir konuşma yapacağı bildirildi.

Türkiye karşıtı ABD’li senatör Ada’ya gidecek

Rum basınında yer alan haberlere göre, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez, Dış Rumlar Kongresi’ne katılmak ve orada bir konuşma yapmak üzere 23-25 Ağustos’ta Güney Kıbrıs’ta olacak. Güney Kıbrıs Haber Ajansı’nın haberine göre de, “Dış Rumlar ve Kesin Dönüş Yapanlar Dairesi” Başkanı Thalia Polidoru Antoniu, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez’in fiziki olarak kongreye katılacak olmasının önemine vurgu yaptı. Menendez’in 24 Ağustos’ta kongrede konuşma yapacağı, bunun da Dış Rumlar Kongresi tarihinde bir ilk olacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Lefkoşa Eylence’deki Kıbrıs Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak Dış Rumlar Kongresi’nin açılış töreni 22 Ağustos’ta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ve siyasi parti başkanlarının konuşmalarıyla gerçekleşecek. Menendez, 1974 Barış Harekatı’nın yıldönümünde bir mesaj yayınlamış, Türk askerinin varlığını işgal olarak niteleyerek, bunun uluslararası yasalara, Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen sürdüğünü iddia etmişti. Menendez, ayrıca Kıbrıs’ta tek devletli ve iki toplumlu bir federasyondan yana olduğunu vurgulamıştı.