Dünya Ukraynalı ekipler savaştan deprem bölgesine gitti

Ukraynalı ekipler savaştan deprem bölgesine gitti

10.02.2023 - 10:29 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük deprem sonrası Ukraynalı kurtarma ekipleri savaş bölgesinden Türkiye'ye geldi. Söz konusu ekip şimdilik 88 kişi.

Ukraynalı ekipler savaştan deprem bölgesine gitti

Kiev ülkedeki savaşa rağmen 88 kişilik bir arama-kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi. Ukrayna Devlet Acil Durum Hizmetleri sözcüsü Oleksandr Khorunzhyi, "Ülkemizde savaş var, ancak yardım etmemiz gerektiğinin, yardımın karşılıklı olduğunun bilincindeyiz. Bunun başka yolu yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

RUS EKİPLERLE MESAFELİLER

Ukraynalı ekiplerde arama-kurtarma operasyonu uzmanları, doktorlar, özel eğitimli köpekler ve eğitmenleri ile itfaiyeciler yer alıyor.

Ukrayna ekibi Antakya'da kurdukları çadırlar ve jeneratörlerle de depremzedelere destek veriyor. Ukraynalı ekipler Türkiye'de faaliyet gösteren Rus ekiplerle ise mesafeli olmaya çalışıyor. Rusya geçen yıl Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmişti. O zamandan bu yana devam eden savaşta her iki taraftan da binlerce kişi hayatını kaybetti.

Khorunzhyi, "Rus arama kurtarma ekipleriyle mesafemizi olabildiğince korumaya çalışacağız. Koordinasyon merkezinden Rus acil durum ekiplerinin buradan uzak bir bölgede çalıştıklarını öğrendik. Onları görmeyeceğiz" diye konuştu.