Dünya Zehri 30 dakikada öldürüyor! Pilotun koluna tırmanıp ısırdı

Zehri 30 dakikada öldürüyor! Pilotun koluna tırmanıp ısırdı

06.04.2023 - 16:30 | Son Güncellenme:

Güney Afrika'dan havalanan uçağa nasıl girildiği henüz belirlenemeyen yılan hem pilota hem de yolculara dehşeti yaşattı.

Zehri 30 dakikada öldürüyor Pilotun koluna tırmanıp ısırdı

Güney Afrika'da özel bir uçuş için bulunan 30 yaşındaki pilot Rudolph Erasmus havacılık tarihine geçebilecek bir olay yaşadı. Söz konusu olayın detayları dünyada ses getirdi.

Haberin Devamı

Rudolph Erasmus, Güney Afrika'da özel bir uçuşta dört yolcu taşıyordu. Kolundan yukarı doğru çıkan soğuk bir his bir anda yolculuğu kabusa çevirdi. Erasmus, kolundaki soğukluğu başlangıçta su şişesi zannetti, ancak kısa bir süre sonra ısırığı bir insanı 30 dakika içinde öldüren kobra olduğunu anlayınca dehşeti yaşadı.

BBC'ye o anları anlatan pilot, dehşet anlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Gömleğimden yukarı çıkan bir tür serinlik hissettim. Dürüst olmak gerekirse beynim olup biteni algılamıyor gibiydi. Sola dönüp aşağı baktığımda kobrayı gördüm'

YOLCULAR DONUP KALDI

Erasmus, acil iniş yapmaya hazırlanırken yolculara gerçeği açıklamak zorunda kaldı. Erasmus, "Yolculara 'Dinleyin yılan uçağın içinde, koltuğumun altında, o yüzden bir an önce yere inelim' dedim. Sanırım herkes bir iki dakika donup kaldı" dedi.

Açıklamalarının devamında pilotların havada olası birçok senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu belirten Erasmus, eğitim sırasında yılanlara karşı ne yapacaklarını görmediklerini ve bu durumun tarihe geçebilecek bir gelişme olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Başarılı bir iniş gerçekleştiren Erasmus, hemen tedavisinin ardından yaptığının efor gerektirmediğini belirtti.

Öte yandan 2 çalışan uçak kalkmadan önce yılanı kokpitin altında gördüğünü ancak yakalamak için geç kaldıklarını söyledi.