Gündem E-bordro sayesinden devlet memurları maaş dökümünü internetten alıyor!

E-bordro sayesinden devlet memurları maaş dökümünü internetten alıyor!

27.10.2016 - 08:41 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’ndan internette online maaş bordrosu dönemi e-bordro ekranından başlatıldı. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması tüm kamu çalışanlarınca kullanılabiliyor. Özel sektör çalışanları bakanlığın e-bordro uygulamasından maaş bordrosunu online olarak göremiyor.

E-bordro sayesinden devlet memurları maaş dökümünü internetten alıyor

İnternetin bireysel ve kurumsal alanda sağlamakta olduğu önemli kolaylıklar kamu hizmetlerinde de kullanabilmek amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısı aktif şekilde kullanılıyor ki bu alanda Maliye Bakanlığı’nın yoğun ilgi gören e-bordro uygulaması uygulamaları ile ön plana çıkıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması ile birlikte Türkiye’de yasal olarak vatandaşlara verilmesi zorunluluğu taşıyan maaş bordrosunun sanal ortam üzerinden de görüntülenebilmesini sağlıyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojisinin günlük yaşamın her noktasında kendisine yer edindiği bugünlerde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından maaş bordrosu gönderimi konusunda internet altyapısının aktif şekilde kullanılması e-bordro hizmetlerinin oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görmesine yol açıyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) mükellefi olan ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışarak kamu personeli yani Emekli Sandığı sigortası mükellefi olan vatandaşlara her ay almakta oldukları maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı bilgileri veren bir evrak olan maaş bordrosu, yasal bir zorunluluk taşıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması modern yüzyıl Türkiye’sinde sadece dakikalar içerisinde maaş bordrosu bilgisinin çalışanlar tarafından görüntülenebilmesi sağlanabilmektedir. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete sunulan online e-bordro isimli uygulama üzerinde en güncel aya ait olan maaş bordrosu dahi görüntülenebiliyor.

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabiliyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışan SSK sigorta mükelleflerinin güncel veya geçmiş dönem maaş bordrolarını internet ortamı üzerinden görüntüleyebilmeleri mümkün değildir. Bu yüzden sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabilmekte olan Maliye Bakanlığı’nın bu online maaş bordrosu uygulaması e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor. Ancak vatandaşların internet ortamı üzerinde yer alan e-Devlet Kapısı üzerinden maaş bordrolarını online olarak alabilmeleri için öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu aşamada kamu çalışanlarınca e-Devlet kimlik doğrulaması ‘sisteme giriş’ penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden kamu çalışanlarının sadece en güncel aya ait olan maaş bordrolarını değil aynı zamanda da geçmiş aylara ait olan maaş bordrolarını da son derece pratik bir şekilde görebilmeleri sağlanıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden hangi ay ve yıla ait olan maaş bordrosu görüntülenmek isteniyor ise o döneme ait olan maaş bordrosunun girilmesi yeterli oluyor. Aynı zamanda da Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması isimli hizmet ekranı üzerinden alınan maaş bordrosu içerisinde net maaş miktarı, brüt maaş miktarı, sigorta ödemeleri, kesintiler, ikramiyeler ve primler gibi maaşın gerçekleştirdiği tüm işlemlere dair bilgiler veriliyor.