Gündem E-okul giriş nasıl yapılır? E Okul öğrenci girişi

E-okul giriş nasıl yapılır? E Okul öğrenci girişi

17.12.2018 - 10:19 | Son Güncellenme:

E-okul giriş sayesinden binlerce öğrenci ve veli sanal ortamda dersler hakkındaki durumlarını yazılı sınav sonuçlarını ve sözlü notlarını öğrenme fırsatı yakalıyor. E-okul VBS giriş ekranı sayesinde veliler öğrencilerinin okuldaki durumlarını öğrenebiliyor. Peki E-okul giriş işlemi nasıl yapılır?

E-okul giriş nasıl yapılır E Okul öğrenci girişi

E-okul giriş işlemi ile binlerce öğrenci ve veli dijital ortamda notlarını yazılı sınav sonuçlarını ve okula devamsızlık durumu gibi birçok işlemi rahatça gerçekleştirebiliyor. MEB tarafından hizmete sunulan E-okul platformu sayaesinde hem öğrenciler hem de veliler öğrencinin okuldaki durumunu sorgulayabiliyor. E-okul VBS ekranı üzerinden Öğrenci TC kimlik numarası ve öğrenci numarası girildikten sonra çıkan ekran üzerinden öğrencilerin ders notları ve okula devamlılıkları görülebiliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca MEB tarafından gerçekleştirilen sınavların sonuçları ve tercih işlemleri gibi birçok işlemde E-okul üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

E-OKUL'A NASIL GİRİLİR?

E-okul'a nasıl giriş yapacağını merak edenler internette bu bilgiyi arıyor. 2007'de kullanıma açılan e-okul bilgi sistemine girmenin artık birden fazla yolu var.

3 ŞEKİLDE DE GİRİLEBİLİR

E-okul sitesine giriş yapmak için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarasını sisteme girmesi gerekiyor.

E-okul'a MEB üzerinden, Veli Bilgilendirme Sistemi ile girmek mümkün. Ayrıca MEBBİS üzerinden de bu işlem yapılabilir. Bir diğer yol ise e-devlet üzerinden sisteme giriş yapmak

E-OKUL MEBBİS ÜZERİNDEN GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL E-DEVLET ÜZERİNDEN GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ