Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır?

03.04.2016 - 15:38 | Son Güncellenme:

E-okul eğitim sistemimizde aktif yardım aldığımız uygulamalardan birisidir. Gerek veliler gerekse okul yönetimi için bir çok şeyi pratik hale getiren E-okul şifreli bir sistemdir. E-okul ile ilgili daha fazla ayrıntıya sahip olan yazı içeriğini okuyarak daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır

Teknoloji çağında yaşadığımız bu günlerde artık hiçbir şey çok zor değildir. Teknolojinin hayatımıza sağladığı kolaylıklar ve teknoloji sayesinde öğrenebildiğimiz birçok şey vardır.Teknolojinin eğitim öğretim hayatına sağladığı katkıdan bahsedeceğimiz bu yazımızdateknolojinin getirmiş olduğu ve günümüzde bilinen en büyük bilgi kaynağı olan internetten deyardım alacağız.

Yukarıdaki linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet sistemi üzerinden birçok işlem ve uygulama yapılabilmektedir. İnternet üzerindenalışveriş yapabilir, gazete okuyabilir, sosyal medya kaynakları aracılığı ile dünyadan haberdarolabilirsiniz. Bu gibi şeylerin yanında internet sistemi üzerinden devlet dairesi işlemlerini deyapabilirsiniz. Bu işlemleri için kurum kuruluşlarda beklenen sıralar tarihe karışmış durumdadır.Artık internet sistemi üzerinden yapabildiğimiz bu işlemler bize hem vakit kazandırmıştır hem dehiçbir yere gitmeden yaptığımız bu işlemler yorulduğumuz günleri unutturmuştur. Bu kolaylık ileilgili de öğrenci velileri için de bir uygulama yapılmıştır. Öğrencileri hakkında bilgi almak içinokula gelme durumunda olan öğrenci velileri için de bir uygulama oluşturulmuştur. Yazımızındevamında sizler için detaylı olarak bilgileri derlemiş durumdayız.E-Okul, 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulup, uygulamaya getirilmiş olaneğitim öğretim takip hizmeti sağlayan bir sistemdir. E-Okul devam süresi öğrencinin eğitimebaşladığı ilk günden başlayarak öğrenci mezun olana kadar uygulamayı kullanabilir. Buuygulamayı kullanabilen öğrenciler; özel veya resmi anasınıfı, ilköğretim, ortaöğretim ve liseöğrencileri olmak zorundadır. Bu kurum ve kuruluşlar haricinde E-Okul hizmetine ait velibilgilendirme sistemi internet uygulamasından yararlanmanız mümkün değildir. E-Okulüzerinden takip edebileceğiniz bilgileri yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.E-Okul hizmetine ait E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi internet uygulaması üzerinden öğrenciyeait birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin raporsuz devamsızlık hakkının10 güne indirilmesi nedeni ile artık öğrencilerin ve velilerin yapılmış olan devamsızlıkla daha çokdikkat etmesi gerekmektedir. Raporsuz olarak yapılmış olan devamsızlık 10 güne ulaştığıtakdirde öğrenci okuduğu yılı tekrar etme durumunda kalacaktır ve bu olaya sınıfta kalma veyasınıf tekrarı denmektedir. Öğrencilerinizin devamsızlık bilgisini E-Okul VBS yani velibilgilendirme sistemi üzerinden rahatlıkla takip edebilirsiniz.E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci için büyük önem taşıyan ve başarılı durumunugösteren yazılı sınavı notlarını öğrenebilir, sınıfı tekrar edip etmeme durumu gibi bir olay ortayaçıkarsa karneden önce haberdar olabilirsiniz. Ve bu bilgi ile de müdahale edilme şansı olabilir.Karne notlarının tamamını E-Okul VBS üzerinden daha karneler alınmadan sınavlar bitip,sisteme not girişi yapıldığı takdirde görebilmeniz mümkündür.Öğrencinizin sınav tarihlerini de duyurular bölümünden takip edebilir, ona göre ders çalışmaprogramı ayarlayabilirsiniz. Ve öğrencinizin o zamana kadar okuduğu yıllarda aldığı belgelerintamamını görebilir yıl sonu notlarına da aynı şekilde ulaşabilirsiniz.E-Okul VBS üzerinden öğrencinin haftalık ders programı, varsa nakil durumu, ders içiperformansını gösteren sözlü notlarını, sınav bilgilerini ve buna benzer birçok bilgiyeulaşabilirsiniz.