Gündem E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş

17.09.2016 - 09:15 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile pek çok öğrenci ve veli okula ait bilgilere kolayca ulaşabilmektedirler. Hem öğrenciler için hem de veliler için E-Okul vbs giriş işleminin nasıl yapıldığını haberimizde tüm detaylarıyla bulabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş

Gelişen teknoloji artık günümüzde her alanda kullanılmaya başlanmıştır. Günlük hayatta teknoloji sayesinde birçok işimizi oldukça kısa süre içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Tüm resmi işlemleri önceden kurumların önünde oluşan sırada saatlerce bekleyerek ve hatta hala işimizi halledemeyerek döndüğümüz zamanlar olmuştur. Devletin siz değerli vatandaşları için bu işlemleri kolay bir şekilde erişebilmeniz adına bu zorlukları ortadan kaldırmış ve bu hizmeti ücretsiz olarak gerçekleştirmenizi sağlamıştır. E- okul sistemi de devletin sizlere ücretsiz olarak sağladığı önemli hizmetlerden biridir. Bu hizmeti normalde mesai saatlerinin dışında alabilmeniz mümkün değildir. Fakat gelişen bu hizmete internet erişiminin olduğu her yerden giriş yaparak ve işlemlerinizi 7/24 yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Velisi bulunduğunuz öğrencilerin ders notlarını takip etmek ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek için önceden öğrencinin öğrenim gördüğü okula gidip yetkili ile görüşmeniz gerekirdi. Fakat gelişen teknoloji bu hizmeti de oldukça daha basit bir hale getirmiştir. Velilerin sadece velisi olduğu öğrencilerin okuldan öğrenebileceği tüm bilgileri e- okul sayesinde okula gitmeye gerek duymadan öğrenmesini hedefleyen e- okul veli bilgilendirme sistemi öğrencinin birçok bilgisine ve okulun birçok bilgisine ulaşması mümkündür. Bununla birlikte öğrencinin özürlü ve özürsüz olarak belirtilen devamsızlık bilgisine de ulaşmanız mümkündür. 2007 yılından itibaren hizmete giren bu e- okul sistemi aynı zamanda öğretmenlerinde oldukça sık kullandığı bir sistemdir. Öğrencinin tüm bilgilerini bu sisteme giriş yapan öğretmenlerin işleri de e-okul sistemi sayesinde oldukça pratikleşmiştir. E- okul bir öğrenciye ait olan ders bilgileri not bilgiler almış olduğu notları devamsızlık bilgileri aldığı belgeleri online olarak görebilmenizi sağlayacak olan bir veli bilgilendirme sistemidir. Bu sistem öğrencinin lise mezuniyetine kadar öğrenciye eşlik etmekte ve gerekli olan tüm bilgileri de kayıt etmektedir.
Oldukça önemli bir hizmet olan bu e- okul artık velisi bulunduğunuz öğrencilerin ders bilgileri ve devamsızlık bilgilerini takip etmeniz için okula gitmenize gerek bırakmayacaktır. Bu şekilde oldukça düzenli bir şekilde velisi bulunduğunuz öğrencinin ders bilgilerini ve diğer güncel bilgilere ulaşmış olmanız mümkündür. Aynı zamanda bu e- okul sisteminde öğrencinin ders saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerinizi de öğrenebilmeniz mümkündür. Bu sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin bazı bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. MEB bağlı olan devlet okulları ve özel okullara kayıtlı olan tüm öğrencilerin bu sistemde kaydı bulunmaktadır. Eğer e-okul sistemine giriş yapacaksanız öğrencinin T.C kimlik numarası ve öğrencinin okul öğrenci numarasını bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri sizden istenilen yerlere doğru bir şekilde giriniz daha sonra sistemin size verdiği güvenlik kodunu da girmeniz gerekmektedir. Bu güvenlik kodunu yazarken büyük/ küçük harf tuş kilidinin açık olup olmadığını kabul edin. Çünkü bu sisteme büyük/ küçük harflere duyarlıdır. Tüm bilgileri doğru bir şekilde girdiğinizden emin olduğunuzda e- okul veli bilgilendirme sistemine giriş butonuna basın ve e-okul sistemine giriş yapın.