Eğitim Eba kurs hizmeti ile ders tekrar videolarını izleyebilirsiniz!

Eba kurs hizmeti ile ders tekrar videolarını izleyebilirsiniz!

22.06.2016 - 09:09 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs portalı uygulamaları ile birlikte öğrenciler ve öğretmenler sanal ortamda alternatif bir eğitim hizmeti alabiliyor. Zengin içerikli olarak hazırlanan e-ders içeriklerine ek olarak öğretmenler ve öğrenciler tarafından da EBA kurs portalında özel ders içerikleri paylaşılabiliyor. Böylelikl tüm Türkiye’de öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanılabilecek son derece interaktif bir eğitim portalı MEB EBA kurs portalı hizmetleri ile sağlanabiliyor.

Eba kurs hizmeti ile ders tekrar videolarını izleyebilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin eğitimlerinde çok daha etkin bir destek alabilmeleri amacı ile teknoloji odaklı yeni eğitim hizmetleri oluşturmaya başladı. Bu hizmetlerinden birisi de doğrudan sanal ortam odaklı olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’dır. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılabilen bir eğitim portalı olarak faaliyet gösteren EBA kurs portalı sayesinde artık Türkiye’deki tüm öğrenciler ve öğretmenler çok daha zengin bir eğitim dünyasının kapılarını aralayabiliyor. Öğrenciler ve öğretmenler okul ders programlarının ve uygulamalarının dışında takviye edici ve destekleyici nitelikte yeni eğitim hizmetlerinden yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni geliştirilen ve hizmete açılan EBA kurs portalı uygulamaları sayesinde öğrencilerin okul derslerinin dışında alternatif ve takviye edici niteliklerde eğitim uygulamalarından faydalanabilmesi sağlanıyor. Böylelikle öğrencilerin okulda çok daha yüksek başarılar elde edebilmesi ve aynı zamanda da üniversite sınavı gibi yaşamında çok önemli etkileri olacak sınavlara çok daha etkin bir şekilde hazırlanabilme imkanına sahip olması sağlanıyor. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özellikle Türkiye’de dershanelerin kapatılması ile birlikte üniversite sınavlarına hazırlanmakta olan öğrencilerin okul dersleri dışında özel sınav hazırlık desteği alabilmesinin önüne geçilmesi nedeni ile açılan EBA kurs portalı üniversite hazırlık aşamasında olan öğrencilerin seviyelerine uygun şekilde elektronik ortam üzerinden e-ders uygulamalarından yararlanarak, üniversite sınavlarına çok daha etkin bir şekilde hazırlanabilmesine yardımcı olunuyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2000’li yılların ortalarından itibaren eğitim alanında teknoloji ve internet hizmetlerinin eğitim sistemi içerisinde son derece aktif bir şekilde kullanılmaya başlanması öğrenci ve öğretmenlerin bakanlığın bu uygulamalarına aşina olması sağlandı. Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığı elektronik ortam üzerinde açmış olduğu EBA kurs portalı gibi uygulamaları ile sadece öğrenciler için değil öğretmenler içinde önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle doğrudan tek kaynaklı bir e-ders uygulama içeriklerinin bulunmadığı bir ders portalı olan EBA kurs portalı üzerinde öğretmenler, diğer meslektaşları tarafından paylaşılan tüm ders içeriklerini de görebildiği gibi kendi ders kaynak ve içeriklerini de paylaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Aynı şekilde EBA kurs portalı üzerinde öğrencilerde, diğer öğrencilerinin not paylaşımlarını inceleyebiliyor, öğretmenlerin ders içerikleriyle alternatif bir anlatımla anlamadığı konuları tamamlayabiliyor ve kendi not paylaşımlarını da gerçekleştirerek, diğer arkadaşlarında destek ve yardım da sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA giriş ekranından kolay bir şekilde giriş işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Üniversite sınavına hazırlık aşamasında öğrencilerin seviyelerine uygun olarak, eğitim yılı öncesinde seçecekleri derslerden standart derslerinin yanı sıra ek dersler ile sınava hazırlıklarında takviye alabilmesi sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın vermiş olduğu bu EBA kurs uygulaması ile birlikte öğrenciler, istedikleri dersler hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve o ders hakkında yöntemlerden yararlanabiliyor. Öğrencilerin eğitim yılı öncesinde seçmiş oldukları ek derslerde ihtiyaç duyulan çoğunluğun sağlanması durumunda öğrenciler, derslerinin yanı sıra ek dersler ile üniversite sınavına hazırlıklarında destek alabilmesi sağlanıyor.