Gündem EBA kurs sistemi başvuru dönemleri ve başvuru detayları!

EBA kurs sistemi başvuru dönemleri ve başvuru detayları!

13.11.2016 - 15:27 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) EBA kurs programı hizmetleri tüm hızıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılında da devam ediyor. MEB tarafından sunulan EBA kurs programından tüm ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim gören öğrenciler ücretsiz olarak yararlanabiliyor. MEB EBA kurs programı 15 Ocak’ta ilk dönemi sona ererken, 2.dönem başvuruları 13-19 şubat tarihlerinde gerçekleştirilebilecek.

EBA kurs sistemi başvuru dönemleri ve başvuru detayları

Her geçen gün hızla gelişen teknolojinin 21.yüzyıl dünyasının gelişmiş ve modern toplumlarında eğitim alanında aktif şekilde kullanılması ve bu şekilde öğrencilere çok daha kaliteli eğitimlerin verilebilmesi sonucunun elde edilebilmesi nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet teknolojileri etkin şekilde kullanılmaya başlandı. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21.yüzyıl Türkiye’sinde internet ortamı üzerinde eğitim alanına yönelik olarak uygulamaya alınmış olan en yeni dijital eğitim uygulamalarından birisi de EBA kurs programı hizmetleri bulunuyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığının bünyesinde yer alan ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim alan milyonlarca öğrenciyi kapsamı içerisine alan oldukça geniş kapsamlı ve interaktif bir sanal eğitim uygulaması olarak önemli bir yeniliği Türk eğitim sistemine kazandırıyor.

Haberin Devamı


EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!
EBA KURS İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim alan milyonlarca öğrencinin okul derslerine takviye alabilmesi veya Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ya da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavlarına hazırlıklarında destek alabilmelerinin sağlanması hedefleniyor. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eğitim alanında ilk defa okul derslerinin dışında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak okul dışı kurs programı hizmetleri sunuluyor. Doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA kurs programı hizmetleri ile birlikte milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin okul dışı kurs hizmetlerinden sınıf seviyelerine uygun düzeyde ve güvenli şekilde yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde hizmete açılan MEB EBA kurs programı hizmetleri üzerinden milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin okul derslerine uygun standartlarda ve sınıf seviyelerine uygun okul dışı kurs takviyelerini internet ortamı üzerinden alabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de öğrenciler, her eğitim yılı içerisinde dönem başında başvuruda bulunarak EBA kurs programı hizmetlerinden tüm eğitim dönemi boyunca yararlanabiliyor. Öğrencilerin bu şekilde başvuruları sonucunda kendilerine verilen EBA şifreleri ve T.C. kimlik numaraları bilgileri ile internet üzerinde yer alan EBA kurs programı sayfasından giriş yapılarak, başvuruda belirlenmiş olan haftalık belirli saatte ve derslerde kurs hizmetlerinden yararlanılabiliyor.

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs programı hizmetleri ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Çünkü 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’deki tüm dershanelerin ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmiş ve kapatıldı. Bu durum ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitim başarılarında olumsuz etkilere yol açabileceğinden MEB tarafından EBA kurs programı hizmetleri sunulmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim Bilişim Ağı kurs programı için 2016-2017 eğitim öğretim yılı ilk dönemi 15 ocak 2017 tarihinde sona erecek. Öğrenciler EBA kurs programı 2.dönem kurslarından yararlanmak için 13-19 şubat tarihleri arasında başvuru gerçekleştirebilecek ve 27 şubat-4 haziran tarihleri arasında kurs hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.