Eğitim EBA kurs sistemi ile ders destek dökümanları internette!

EBA kurs sistemi ile ders destek dökümanları internette!

07.07.2016 - 08:44 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üzerinde üniversite sınavı hazırlığı yapılabiliyor. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler seviyelerine uygun sınav hazırlık uygulamalarından EBA kurs portalı ile yararlanabiliyor. MEB EBA kurs portalı öğrencilerin okul derslerine de takviye sağlıyor.

EBA kurs sistemi ile ders destek dökümanları internette

Türkiye’de her geçen gün daha da popüler bir kullanıma ulaşan internet altyapısı pek çok alanda olduğu gibi beraberinde dijital devlet hizmetlerinin de oluşmasına neden oluyor. Türkiye’de internet ortamında yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte devlet hizmetleri de sanal ortama kayış gerçekleştiriyor ki bunun en önemli etkilerini Türk eğitim sistemi içerisinde görebilmek mümkündür. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı’nın en yeni hizmet uygulaması olan EBA kurs portalı ile birlikte sanal platform üzerinde çok geniş kapsamlı bir eğitim dünyasının kapıları açıldı. Çok uzun yıllardır hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından elektronik ortam üzerinde çeşitli alanları kapsayacak niteliklerdeki eğitim portalları son derece yoğun şekilde kullanılıyordu. Ancak bu portallar Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde olmaması dolayısı ile pek de güvenilir olmayabiliyordu.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve hizmete açılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalı özellikle çok geniş kapsamı ile birlikte hem öğretmenlere hem de öğrencilere önemli bir ders kaynağı olduğu gibi e-ders ve e-kurs uygulamaları ile de öğrencilerin okul derslerine önemli düzeyde bir takviye alabilmesi sağlanabilmektedir. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulamaları ile birlikte artık Türkiye genelindeki milyonlarca öğrenci okul derslerinin dışında da doğrudan MEB denetimli bir ek ders alımı gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Üstelik öğrencilere çok önemli bir başarı desteği sağlamakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri ile öğrenciler ders takviyesi uygulamalarından internete erişim sağlayabildiği her yerde yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Öğretmenler ve öğrenciler için sanal ortam üzerinde çok geniş kapsamlı bir eğitim portalı sunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı özellikle de Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile tüm dershanelerin kapatılması ile birlikte öğrencilerin okul derslerine takviye olarak alabilecekleri bir ek ders olanağının kalmaması okul başarılarında önemli derecede olumsuz etkilere yol açmıştır. Bu durumun öğrenciler üzerinde yaratmış olduğu olumsuz durumların ortadan kaldırılabilmesi ve daha yüksek eğitim başarılarına ulaşabilmelerinin desteklenebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı ile ek ders hizmetleri sunulmaya başlandı. Ayrıca Türkiye’de üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık aşamasında olan öğrencilerinde seviyelerine uygun olarak MEB Eğitim Bilişim Ağı portalı üzerinden sınava hazırlık takviyelerinden ve planlamalarından yararlanabilmeleri ve çok daha etkili bir sınav hazırlık süreci geçirebilmeleri sağlanabilmektedir. Öğretmenler ve öğrenciler kendileri için oluşturulan EBA giriş ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde giriş yapabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı eğitim ekranı içerisinde eğitime gönül vermiş eğitim kurumlarının hazırlamış olduğu kaynaklar, MEB akademik kadrosunun hazırlamış olduğu kaynaklar bulunuyor. Aynı zamanda öğrenciler ve öğretmenler kendi ders kaynaklarını paylaşabiliyor.