Eğitim MEB EBA kurs uygulaması 2016!

MEB EBA kurs uygulaması 2016!

14.06.2016 - 09:03 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs uygulaması ile birlikte elektronik ortamda çok zengin bir eğitim dünyası oluşturuldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmeti hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından kullanılabiliyor. Öğrenciler ve öğretmenler kendileri için oluşturulmuş olan EBA kurs ekranlarından portala giriş yaparak, alternatif anlatımlı e-ders içeriklerine ulaşabiliyor.

MEB EBA kurs uygulaması 2016

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitim alanında devrim niteliğinde yenilikler sunulmaya başlandı. Özellikle de 2000’li yılların ortalarından itibaren dünya genelinde kamu ve eğitim alanında elektronik hizmetlerin yoğun olarak kullanılması ile elde edilen yenilikçi ve çağdaş hizmet standartlarının Türkiye’deki eğitim hizmetlerinde de aktif şekilde oluşturulabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik eğitim hizmetleri sunulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEBSİS hizmetleri dahilinde ocak 2007’de sunmuş olduğu e-Okul projesinin dışında elektronik ortam üzerinde faaliyete geçirdiği en geniş kapsamlı eğitim portalı hizmeti olarak EBA kurs portalı ön plana çıkıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle Türkiye’de dershanelerin kapatılması ile birlikte milyonlarca öğrencinin okul derslerinin dışında ilave bir ders takviyesi alabileceği bir eğitim kurumunun kalmaması ve bu durumun öğrencilere çok ciddi sorunlar ve mağduriyetler yaşatması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-kurs hizmetleri dahilinde elektronik ortam üzerinde çok geniş kapsamlı bir eğitim dünyası hizmete açıldı. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılabilen EBA kurs portalı ile birlikte öğrenciler okul derslerinin dışında destekleyici niteliklerde ders ve eğitim içeriklerine sanal ortam üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilme şansını yakalıyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında son derece yoğun şekilde kullanılan ve özellikle de genç neslin yaşamında önemli bir yere sahip olan dijital teknolojilerin eğitim yaşamlarında da önemli katkılar sağlaması Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulamaları ile sağlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı MEB bünyesindeki akademisyen ve eğitmenler tarafından oluşturulan e-kurs ve e-ders içeriklerinin dışında eğitime gönül vermiş olan firmaların kendi bünyelerindeki eğitmenler tarafından hazırlamış oldukları yine MEB denetimli e-ders içeriklerinden de öğrencilerin yararlanması sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemin hayata geçirilmesi ile birlikte öğretmenler arasındaki iletişim çok daha kolay bir hal almış ve hizmet vermeye başladığı günden bu yana EBA kurs portalı milyonlarca defa ziyarete uğramış çok önemli bir hizmet yapısıdır. Üniversiteye hazırlık aşamasında olan öğrencilerin internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde kullanabilme şansına sahip olabildikleri Eğitim Bilişim Ağı üzerinde EBA giriş işlemleri ise son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Üniversiteye hazırlanmakta olan öğrencilerin ek ders takviyesi alarak, çok daha iyi bir sınav hazırlık süreci geçirmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı öğrenciler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Üniversite sınavına hazırlık aşamasında olan milyonlarca öğrenci tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı yoğun şekilde kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen Eğitim Bilişim Ağı ile birlikte öğrencilerin okul dışında ek olarak alacakları derslerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzman ve profesyonel kadrosu tarafından denetlenmiş olması ve çok daha etkili bir yapıda hazırlanabilesi açısından büyük bir önem arz ediyor.