Gündem EBA kurs uygulamasına nasıl giriş yapılıyor?

EBA kurs uygulamasına nasıl giriş yapılıyor?

06.11.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) milyonlarca öğrenciye online EBA kurs hizmeti geldi. Öğrenciler her eğitim öğretim döneminde artık EBA kurs hizmetleri ile okul dışı kurs hizmetlerinden yararlanabiliyor. MEB EBA kurs programı hizmetleri ücretsiz olarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine sunuluyor.

EBA kurs uygulamasına nasıl giriş yapılıyor

Her geçen gün hızla gelişen teknolojinin modern yaşantı içerisinde sunmuş olduğu olanakları Türk eğitim sistemi içerisinde aktif şekilde kullanarak, eğitim kalitesinin daha da üst seviyelere ulaştırılabilmesini hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından çok önemli ve geniş kapsamlı eğitim uygulamaları ve projeleri gerçekleştiriliyor. Bu aşamada Türkiye’de eğitim alanında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan en yeni ve en popüler sanal eğitim projelerinden birisi de EBA kurs programı oldu. Türkiye’de milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisini kapsamı altına alan oldukça geniş kapsamlı bir eğitim uygulaması olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs hizmeti, Türk eğitim sisteminde çok önemli bir yenilik gerçekleştirdi.

Haberin Devamı


EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!
EBA KURS İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere okul haricinde ilk defa kurs hizmetleri sunulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarındaki okuyan milyonlarca öğrenciyi kapsayan oldukça geniş kapsamlı bir kurs hizmeti olması ile son dönemlere damgasını vuruyor. Özellikle de 2015 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar çerçevesinde Türkiye genelinde hizmet vermekte olan tüm dershanelerin ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmiş ve tamamen kapatılmıştı. Bu durum günümüz Türkiye’sinde okul derslerine destek alabilmek veya Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için ya da Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)-Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) hazırlığına destek amacı ile milyonlarca öğrenci bu özel eğitim kurumlarından okul dışı kurs desteği alıyordu. Bu sebep ile bu eğitim kurumların faaliyetlerine son verilmesi sonucunda milyonlarca öğrenci bu alanda önemli bir boşluk ile karşı karşıya kaldığından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile EBA kurs programı hizmeti sunulmaya başlandı.

Her eğitim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan EBA kurs programı için 2016-2017 eğitim öğretim yılı başlangıcında da ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerden başvurular alınmış ve öğrencilerin yoğun şekilde ilgisini görmüştü. Şu anda EBA kurs programı 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemine yönelik kurs uygulamaları gerçekleştirilirken, öğrenciler başvurularının sonrasında öğretmenleri tarafından kendisine verilen EBA şifresi ve T.C. kimlik numaraları ile internet üzerinde EBA giriş sayfasından sisteme giriş yapabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencileri için haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten sunuluyor. MEB EBA kurs programı ilköğretim 8.sınıf ve lise 12.sınıf öğrencileri için ise haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten sunuluyor. Öğrencilerin 15 ocak 2016 tarihinde sona erecek Eğitim Bilişim Ağı 2016-2017 eğitim yılı ilk dönemi sonrasında 13-19 şubat tarihlerinde 2. Dönem başvurusu yapabilecek. MEB EBA kurs programı 2.dönemi ise 27 şubat 2017 tarihinde başlayarak, 4 haziran 2017 tarihine kadar sürecek.