Ege Güre Bahar Şenliği rengârenk

Güre Bahar Şenliği rengârenk

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güre Turizm Tanıtım Derneği’nce Balıkesir Büyükşehir ve Edremit belediyelerinin desteğiyle organize edilen, iki günlük Kazdağları Güre Bahar Şenlikleri’nin açılışı Büyükşehir Bandosu eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Güre Bahar Şenliği rengârenk

Şenlik ateşinin yakılmasının ardından, Türk ve Yunan halk oyunları ekipleri tarafından folklor gösterisi ve paneller düzenlendi. Balıkesir- Koca Seyit Havalimanı’ndaki AFA uçuş okulu tarafından da uçuş gösterileri yapıldı.
GÜRTAD Başkanı Ahmet Çetin, “Güre, Türkiye’nin Termali ve denizi bir arada olan bir beldesi. Güre’mizi tanıtmak ve bu şenliği her sene daha büyük katılımla daha profesyonelce yapmayı planlıyoruz” dedi.
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Güre’nin turizmden aldığı payın yükselmesi için bu etkinliğin önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Edremit Belediye Bakanı Selman Hasan Arslan, Güre’nin tarihiyle, kültürüyle, coğrafyasıyla, deniziyle, balıkçılığıyla, zeytin zeytinyağıyla, mitolojisiyle Edremit’in gözbebeği olduğunu ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, “21 Mayıs’ta burada Türk mutfağı dünya lansmanını yapacağız. Yani Güre çok önemli bir işe imza atacak” dedi.

Yazarlar