Ege Kahramanlar!

Kahramanlar!

09.02.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Maraş merkezli depremlerin ardından Ege’nin dört bir yanından bölgeye koşan belediyelerin arama-kurtarma ekipleri, enkazları adeta tırnaklarıyla kazıp birçok vatandaşı saatler sonra yıkıntılar altından çıkarmayı başarıyor.

Kahramanlar

Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Hatay’da şu ana kadar 2’si engelli 27 vatandaşı kurtardı. Başkan Osman Zolan, “Yaraları sarmaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mucizenin adı Masal bebek

Kahramanlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye arama kurtarma ekipleri, 1.5 yaşındaki Masal bebeği enkazın arasından 44 saat sonra sağ olarak çıkarmayı başardı. Başkan Osman Gürün, “Ömrün uzun olsun kızım” mesajını paylaştı.

52 saat sonra kurtardılar

Kahramanlar

Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, 52 saat sonra Kırıkhan’da, Eymen (3) ve  Esra (7) adında iki çocuğu enkazdan sağ olarak kurtarmayı başardı. Başkan Mehmet Oktay, “Alacağımız güzel haberleri bekliyoruz” dedi.

Nebiha Teyze’ye ulaştı

Kahramanlar

Osmaniye’de 11 katlı binanın 6. katında mahsur kalan 75 yaşındaki Nebiha Sözen, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince kurtarılarak sağlık birimlerine teslim edildi. Başkan Cengiz Ergün, “Tüm imkanlarımızı seferber ettik” dedi. 

Haberin Devamı

Ada’ya getiriliyor

Kahramanlar

Depremde rehberlik eğitimi için gittiği Adıyaman’da göçük altında kalarak yaşamın yitiren Müzeyyen Gökçe’nin naaşı Kuşadası’na getiriliyor. Başkan Ömer Günel, “Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine baş sağlığı ve sabırlar dileriz” diye konuştu.

‘Mücadeleyi bırakmıyoruz’

Kahramanlar

Balıkesir Valisi Şıldak ve Başkan Yılmaz, Osmaniye’ye  İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ise Hatay’a gitti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Osmaniye’de depremzedeleri yalnız bırakmadı. Başkan Yılmaz, “Tek yürek olduk. En ufak umuda tutunuyor, bir an olsun mücadelemizi bırakmıyoruz” diye konuştu.

‘Kelimeler boğazımda düğümleniyor’

Kahramanlar

İzmir Büyükşehir Belediye’nin başlattığı Umut Hareketi’ne verilen destekler çığ gibi büyürken deprem bölgesine giden Başkan Tunç Soyer, “Ekibimiz bir çocuğu kurtardı. Kelimeler boğazımda düğümleniyor” dedi.

Yanındayım kardeşim...

Kahramanlar

Menemenli Barlas, Elif, Ayşe, Furkan ve Yusuf, depremzede kardeşlerine battaniye, giysi, oyuncak ve kumbarasındaki paranın yanında mektup da gönderdi. Başkan Aydın Pehlivan, “Bu güç bizi ayağa kaldıracak güçtür” dedi.

Yürekleri ısıtacak

Kahramanlar

Balıkesir’de Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenler, teknikerler ve mezun öğrenciler, deprem bölgesine gönderilmek üzere varillerden 20 adet soba üretti. Okul Müdürü Ömer Temiz, 30 kişiyle hafta sonuna kadar 100 varil soba yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Deprem şehidi uğurlandı

Kahramanlar

Hatay’da depreme yakalanarak şehit olan İzmirli piyade er Eren Taşkın, son yolculuğuna uğurlandı. Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’ndeki törene Vali Yavuz Selim Köşger de katıldı.

Çiftçilerden süt bağışı

Kahramanlar

Denizli Çameli’de başlatılan kampanya çerçevesinde çiftçilerin bağışladığı sütlerden elde edilen gelir, 10 ildeki depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere AFAD’a teslim edilecek. Kampanya 12 Şubat’ta son bulacak. 

Yapılar güvenli değil’ 

Kahramanlar

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, “İzmir’de olumlu bir gelişmeyle yapı stoku envanter çalışması başlatıldı. Ancak yapıların depreme karşı güvenli olduğunu düşünmüyoruz. Güvenli yapıları nasıl oluşturabileceğimizi konuşmalıyız” uyarısı yaptı.

‘Öncelik su ve barınma’

Kahramanlar

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gaziantep merkez, Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde incelemede bulundu, “Nurdağı’nda hasar görmeyen yapı kalmamış. Önemli bir barınma, su, tuvalet ve hijyen sorunu var” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Bir umutla herkes bekliyor!

Kahramanlar

Osmaniye’ye ulaşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve belediyenin arama kurtarma ekibi BUCAKUT çalışmalarına başladı. Başkan Kılıç, “Bir umutla herkes bekliyor” diye konuştu.