Ege Olivtech’in yıldızı MİTSO

Olivtech’in yıldızı MİTSO

30.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağını tanıtan MİTSO, etkinlikleriyle ilgi odağı oldu

Olivtech’in yıldızı MİTSO

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Fuarizmir’de düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın yıldızı oldu. MİTSO, Türkiye’nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağını tanıtmak amacıyla açtığı stantta konuklarına zeytin ağacı şeklinde yapılmış pasta ve Milas’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Milas tepsi böreği ikram etti. Stant önünde Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin halkoyunları ekibinin sergilediği oyunlar da fuara renk kattı.
Milas zeytinyağı, aldığı AB coğrafi işareti, yurtiçinde ve yurtdışında kazandığı madalyalarla, özellikle Rus alıcıların ilgisini çekti. Rusların yanısıra İsrailli, Bulgar ve Kanadalı alıcılar da MİTSO zeytinyağı üreticileri ile bağlantı kurdu.
Özer de tanıtım yaptı
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve eşi Zuhal Özer de, kendi aile üretimleri olan altın madalyalı Melasso markalı zeytinyağlarını sergiledi. Milaslı kadınların bir araya gelerek kurdukları S.S. Milas Anatolie Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi ise, MİTSO’nun geçen hafta coğrafi işaretini almayı başardığı kendi üretimi olan Milas çekişke zeytinini sergilediler ve tadanlardan pek çok sipariş aldılar.
Siyaseti de buluştudu
Görsel şölenler ve ikramlarla fuarın en renkli ve canlı standı olan MİTSO standının eski ve yeni Milaslı milletvekilleri de ilgi gösterdi. Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, eski Milas kaymakamlarından İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Milaslı eski milletvekilleri İrfettin Akar ve Fevzi Topuz, İzmir Milaslılar Derneği Başkanı Baki Öner stantta buluştu.