Ege Sarnıç Toplum Merkezi yola çıkıyor

Sarnıç Toplum Merkezi yola çıkıyor

07.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gaziemir Belediyesi, toplumsal değişimin yaşanmasına katkı sağlamak amacıyla Sarnıç Toplum Merkezi’ni hayata geçiriyor

Sarnıç Toplum Merkezi yola çıkıyor

Gaziemir Belediyesi, yurttaşların çok yönlü gelişimine katkı koymak, dayanışmanın yerelden başlayarak güçlenmesini sağlamak amacıyla Sarnıç Toplum Merkezi projesini yaşama geçiriyor. İç dizaynı yapılan merkez, yakında hizmete sunulacak. Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının görev yapacağı merkezde verilecek hizmetlerle, toplumsal değişimin yaşanması sağlanacak. Sosyal hizmetlerin verileceği merkezde, eğitimler ve sosyal aktiviteler de düzenlenecek.

Haberin Devamı

Danışmanlık hizmetleri

Toplumun her kesiminin yararlanabileceği tesiste, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de yer alacak. Dezavantajlı yurttaşların sorunlarıyla baş etmesi ve yaşamın her aşamasında daha fazla yer alması sağlanacak. Merkezde, hızlı toplumsal değişim, kentleşme ve göçün yarattığı sorunların çözümü için destekleyici hizmetler verilecek.

Vatandaşa soracak

Merkezde görev yapan ekipler düzenli olarak saha taraması yaparak vatandaşın sorunlarını tespit edecek, çözümler üretecek. Ev ziyaretleri yapacak ekipler, elde ettikleri veriler ışığında toplumun ihtiyaçlarını belirleyecek ve kentin ihtiyaçlarına ilişkin sosyal projeler geliştirecek.

Yazarlar