Ege Temiz enerjide Denizli’nin farkı

Temiz enerjide Denizli’nin farkı

22.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yenilenebilir enerji projeleriyle öne çıkan Denizli, Enerji Kentleri Birliği toplantısına ev sahipliği yapıyor. Birlik başkanı da olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, “Etkinliğin çıktıları ekonomimize önemli katkı koyacak” dedi

Temiz enerjide Denizli’nin farkı

Türkiye’de 150 üye belediyesi bulunan Enerji Kentleri Birliği (EKB) Meclis Toplantısı, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bugün yapılıyor. İki dönemdir EKB Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile “Yenilenebilir Enerji Politikaları ve Belediyeler” panelinde konuşma yapacak. Etkinlik kapsamında, Denizli’deki yenilenebilir enerji tesislerine de teknik ziyaretler yapılacak.

Haberin Devamı

Tesislere teknik gezi

Denizli’nin çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Zolan, “Başarılı ve verimli bir toplantı diliyorum. Şehrimizdeki enerji tesislerine teknik geziler düzenleyeceğiz. Yenilenebilir enerji konusunda çok önemli değerlendirmeler ve çıktılar sunulacak. Konuyla ilgili proje geliştiren şirketler ve yerel yönetimlere yol gösterip bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Program kapsamında katılımcılara ayrıca Denizli’nin tarihi ve turistik değerleri de tanıtılacak” dedi.

Çöp, çamur ve güneşten

Göreve geldikleri ilk günden itibaren yenilenebilir enerji üretimi konusunda somut adımlar attıklarını sözlerine ekleyen Zolan, “Çöpten (metan gazından), çamurdan (biyogazdan) ve güneş enerjisinden elektrik üretiyoruz. 2017’de ilk adımını attığımız ve üç etapta tamamlanan GES projemizle bugüne kadar 6 milyon kWh dolayında elektrik enerjisi ürettik” diye konuştu.