Ege Yenilenebilir enerjinin destekçisi

Yenilenebilir enerjinin destekçisi

10.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’de 141 belediyenin üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliği’nin (EKB) başkanlığına yeniden seçildi.

Yenilenebilir enerjinin destekçisi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’de 141 belediyenin üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliği’nin (EKB) başkanlığına yeniden seçildi. Yerli ve milli enerji alanlarında çalışmaları artırmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Bu yatırımlara belediyeler olarak öncülük etmeli, başarılı örnekler göstermeli veya yatırım yapacak olanların önünü açmalıyız” dedi.
Termal önemli
Termal kaynakların Türkiye için öneminden bahseden Başkan Zolan, “Termal sularımız sağlık turizmi anlamında sonsuz bir nimettir. Bunu öne çıkarmaya ve gündemde tutmaya çalışıyoruz. Yenilenebilir enerji üretimi anlamında ise jeotermal, güneş, rüzgar, biyokütle konusunda bilgi paylaşımını en üst seviyeye çıkarma gayretindeyiz. Büyükşehir olarak iklim değişikliği eylem planımızı yaptık. Biz bu konuda tüm belediyelerimize üst seviyede destek vermek isteriz” diye konuştu.