Eğitim Anadolu liselerinin kontenjanı dolmadı

Anadolu liselerinin kontenjanı dolmadı

01.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavla öğrenci alan ve yerel yerleştirmeyle girilen devlet okullarında 1. Nakil dönemi sonuçları dün açıklandı.

Anadolu liselerinin kontenjanı dolmadı

İlk yerleştirmede fen ve sosyal bilimler liselerinde boş kontenjan bulunmazken, 1. Nakil döneminde de sonuç değişmedi. Ancak Anadolu liselerinde ilk yerleştirmede toplam 146 kontenjan boş kalmıştı, 1. Nakil sonuçlarına göre kontenjan açığı 215’e yükseldi. Kontenjan açılmasının nedenleri arasında bazı öğrencilerin özel okullara kaydını aldırması yer alıyor.

Haberin Devamı

2. NAKİL DÖNEMİNE GEÇİLDİ

1. Nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından liselerde 2. Nakil tercih başvuruları da dün başladı, 4 Ağustos’a kadar devam edecek. Sonuçlar 7 Ağustos’ta ilan edilecek. 8-16 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22-25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos’ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

ŞANS DEVAM EDİYOR

Nakillerden, bir okula giremeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler yararlanabilecek. Nakillerde boş kontenjan olup olmadığına bakılmadan, taban puanına eşit ve üstü puana sahip olan öğrenciler, tercihte bulunabilecekler. Nakil tercih başvurularının alınması sürecinde özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri yapılacağından devlet liselerinde kontenjan açığı oluşabilir. Bu durumu da dikkate alarak öğrencilerin nakil sürecinde istedikleri okula girme şansı devam ediyor.