Eğitim AÖF kayıt yenileme ve ders kaydı nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme ve ders kaydı nasıl yapılır?

01.03.2016 - 08:32 | Son Güncellenme:

Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 öğretim yılı ikinci dönem kayıt yenileme işlemi devam ediyor. 4 Mart Cuma günü bitecek olan ders kaydı yenileme işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

AÖF kayıt yenileme ve ders kaydı nasıl yapılır

Her yıl lisans eğitimi almaya başlayan adaylar belirli zamanlarda sınava girerler. Girmiş oldukları bu sınavlardan almış oldukları puanlarla adaylar belli bir üniversiteye giderler. Ancak bazen farklı nedenlerden dolayı lisans eğitimi almayan adaylarda olmuyor değildir. Yani söylenecek olursa her birey lisans eğitimi alamayabilir. Ancak bu sınavlara girme yaşı yoktur. Ayrıca illa ki lisans eğitimini üniversiteye giderek de almak şart değildir. Çünkü eğer isterlerse vatandaşlar üniversiteye gitmeden de bir bölüm okuyabilirler. Bunun mümkün olabileceği tek yer Açık Öğretim Fakültelerinde öğrenim görmektir.

AÖF Kayıt Yenileme İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Okudukları bölüme ek bir başka bölüm okumak isteyen vatandaşlar için, yapılan çalışmalar sonucunda kendini tekrar bir fakülte okumaya hazır hisseden vatandaşlar için bu açık öğretim fakülteleri hizmet verir. Her yıl belli bir oranda ki öğrenci adayının eğitimine destek vererek üniversiteye giderek vatandaşların bir diploma sahibi olmasını sağlar. Aynı lisans eğitimini evde alarak üniversiteye gitmeden bir bölüm şansına sahip olabilirler. Üniversite okuyanlardan da okul bitiminde hiçbir farklılık oluşmaz. Çünkü aynı şekilde vatandaşlar da diploma sahibi olurlar. Ve bu diplomanın içerisinde herhangi bir bilgi verilmez. Sizlerde istediğiniz her türlü açık öğretim fakültesinin bölümlerinden eğitim alabilirsiniz. Ülkemizde açık öğretim fakültesi kapsamlı hizmet veren üç üniversite vardır. En çok fakülte ve bölüme sahip olan ise şüphesiz Eskişehir de bulunan Anadolu Üniversitesidir. Bu üniversitenin iktisat, işletme, sosyal hizmet, edebiyat gibi farklı bölümlerini okuyabilir, bu bölümlerin diplomalarını alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerek şey ise sadece verilen başvuru gerekenleri yapmak ve sonrasında ise sizlerin bölümün sınavlarına girmektir. Sizler bu sınavlara bir yıl içerisinde iki dönem olmak üzere girersiniz.

Aynı normal üniversite öğrenimi gören vatandaşlar gibi sizler de güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere sınavlara girersiniz. Güz döneminde yapılan bu sınavlar vize ve final olmak üzere ikiye ayrılır. Bu Güz dönemi final sınavı ocak ayının ilk haftası belli yerlerde yapılmıştır. Bu şekilde son sınavda tamamlanmış olup, adaylar yarıyıl tatiline başlamıştır. Yarıyıl tatilinin bitmesi ile beraber üniversitelerde başlayan ders seçimi işlemleri aynı şekilde açık öğretim fakültelerinde de yapılmaya başlanmıştır. Normal üniversitelerden fark olarak sizler bu sınavlara girebilmek ve açık öğretim fakültelerinde bir bölüm okumak istiyorsanız belli bir miktarda ücret ödemeniz gerekir. Bu ödeyecek olduğunuz tutar sizlerin verecek olduğu ders ücretleri ile yapılır. Bahar dönemi ders ekle kayıt işlemi Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Yenilme işlemi olduğu için ders kaydı yapmak büyük önem taşır. Sizler de bu ders kayıtlarınızı yaparak hem bahar dönemi için alacak olduğunuz dersleri tercih edersiniz, hem de hangi derslerden eğitim alacaksanız o derslerin ücretlerini ödemiş olursunuz. İnternet sistemi üzerinden hangi dersleri alacaksanız bu derslerin ücretini ilgili bankaların ATM şubelerini yatırabilirsiniz.