Eğitim KYK burs kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK burs kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

29.11.2015 - 21:40 | Son Güncellenme:

KYK tarafından sonuçların açıklanması merak içinde bekleniyor.KYK burs ve kredi sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet üzerinden sorgulanabilecek ve KYK tarafından Ocak ayından itibaren öğrencilere ödenmeye başlanacak. Peki KYK burs kredi başvuru sonuçları açıklandı mı? Ayrıntıları haberimizde.

KYK burs kredi başvuru sonuçları açıklandı mı

KYK kredi ve burs sonuçları henüz açıklanmadı. Kimlere burs kimlere kredi çıktı, KYK sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet ile sorgulanacak. Üniversite öğrencilerinin her eğitim yılı öncesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen tarih aralıklarında kuruma yaptıkları burs başvuruları ile eğitim yılı içerisinde burs desteği alabilmeleri sağlanıyor. Türkiye’de lisans eğitim alan milyonlarca üniversite öğrencisinin eğitim yılı içerisinde maddi destek alabilmesini sağlayan KYK burs hizmetlerinin sonuç açıklamaları ise kurumun başvuru değerlendirmeleri sonucunda KYK burs sorgulama sayfasından gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de okuyan üniversite öğrencilerinin eğitim yılı içerisinde her ay düzenli olarak burs desteği alabilmesine imkan veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi hizmetleri ile üniversite öğrencileri eğitim yılında maddi yönden sorun yaşamıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs ve kredi hizmetlerinin farkları bulunuyor. Öncelikli olarak ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerinin değerlendirildiği Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi hizmetleri kapsamında her eğitim yılı öncesinde başvurular alınıyor.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde üniversite öğrencilerinin başvuruları incelenerek, burs veya kredi desteği almaya hak kazanıp, kazanamadığı online KYK burs sorgulama ekranından açıklanıyor. KYK burs hizmetleri geri ödemesiz maddi destek olarak üniversite öğrencilerine verilirken, kredi desteği geri ödemelidir ve öğrenci mezun olduktan sonra en geç 2 yıl sonra geri ödemeye başlaması gerekiyor. Kredi ve burs desteğine ilişkin başvuru sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasındaki KYK burs sorgulama sayfasından öğrenilebiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan KYK burs sorgulaması ekranından sadece sonuç açıklamalarını değil aynı zamanda da alınan burs /kredi desteğinin alındığı tarih ve alınan tutarı gibi ayrıntılı dökümlerini de görebilme imkanı bulunuyor. Özellikle 1 kasım seçimlerinde vaat edilen burs hizmetlerindeki zam kapsamında her ay Ziraat Bankası aracılığı ile üniversite öğrencileri tarafından alınan burs desteği 400 TL’ye çıkacak. KYK burs sorgulaması sayfasından son derece pratik bir şekilde alınan burs detaylarını görebilmek mümkün oluyor. Üniversite öğrencilerinin yurt kazanıp, kazanmadığı bilgisini KYK burs sorgulama işlemleri ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfasından erişim sağlanabilen ‘Öğrenciye Ödenen Öğrenim/Burs Kredisi Sorgulama’ ekranından yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun üniversite öğrencilerine sunduğu bir diğer hizmet ise yurt hizmetleridir. Tüm Türkiye’deki YURTKUR yurtlarında kontenjana göre üniversite öğrencilerine yurt hizmeti sunuluyor. Her eğitim yılı öncesinde yapılan başvuruların açıklanması ise KYK yurt sorgulama ekranından yapılarak, yurt hizmetinden yararlanılıp, yararlanılmayacağı öğrenilebiliyor. KYK yurt sorgulama işlemleri kyknet.gsb.gov.tr/Home/KimlikDogrulama/ adresinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Üniversite öğrencilerinin kuruma yapmış oldukları yurt başvurusu ile ilgili olarak sonuçların açıklanacağı zamanı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasından duyuruluyor. Üniversite öğrencilerinin bu web sayfasında KYK yurt sorgulama işlemleri için öncelikle T.C. kimlik numarası, cilt no, aile sıra no ve sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerinin girişini yapması gerekiyor.

Yazarlar