Eğitim MEB'den TEOG tercih ve nakil işlemleri hakkında açıklama yapıldı!

MEB'den TEOG tercih ve nakil işlemleri hakkında açıklama yapıldı!

15.10.2015 - 19:16 | Son Güncellenme:

MEB, TEOG hakkında açıklama yayınladı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada, bazı öğrencilerin 20 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar herhangi bir ortaöğretim kurumuna başvurarak nakil ve geçiş talebinde bulunabileceklerini bildirdi. Detaylar haberimizde..

MEBden TEOG tercih ve nakil işlemleri hakkında açıklama yapıldı

TEOG hakkında açıklama yayınladı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada, bazı öğrencilerin 20 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar herhangi bir ortaöğretim kurumuna başvurarak nakil ve geçiş talebinde bulunabileceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, tercih yapmadıkları veya tercih ettikleri herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemedikleri için açık öğretim lisesine yönlendirilen bazı öğrencilerin 20 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar herhangi bir ortaöğretim kurumuna başvurarak nakil ve geçiş talebinde bulunabileceklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş, tercih, yerleştirme ve nakil işlemleri 2015 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e- Kılavuzu ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmıştır. Bu süreçte örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen bazı öğrencilerimiz, tercih yapmadıkları veya tercih ettikleri herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemedikleri için açık öğretim lisesine yönlendirilmişlerdir. Söz konusu öğrenciler 20 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar herhangi bir ortaöğretim kurumuna başvurarak nakil ve geçiş talebinde bulunabileceklerdir. Bu öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri, örgün ortaöğretim kurumlarına devam eden diğer öğrencilerin nakil ve geçiş talepleri ile birlikte taban puan ve açık kontenjan esasına göre 21 Ekim 2015 tarihinde okul müdürlüklerince değerlendirilerek, e-okul üzerinden açıklanacaktır" denildi.

Haberin Devamı

MEB'DEN TEOG TERCİH, YERLEŞTİRME VE NAKİL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
- “BAZI ÖĞRENCİLERİMİZ, TERCİH YAPMADIKLARI VEYA TERCİH ETTİKLERİ HERHANGİ BİR ORTAÖĞRETİM KURUMUNA YERLEŞEMEDİKLERİ İÇİN AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE YÖNLENDİRİLMİŞLERDİR”
- “SÖZ KONUSU ÖĞRENCİLER 20 EKİM 2015 TARİHİ MESAİ BİTİMİNE KADAR HERHANGİ BİR ORTAÖĞRETİM KURUMUNA BAŞVURARAK NAKİL VE GEÇİŞ TALEBİNDE BULUNABİLECEKLERDİR"
- "BU ÖĞRENCİLERİN NAKİL VE GEÇİŞ İŞLEMLERİ, ÖRGÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM EDEN DİĞER ÖĞRENCİLERİN NAKİL VE GEÇİŞ TALEPLERİ İLE BİRLİKTE TABAN PUAN VE AÇIK KONTENJAN ESASINA GÖRE 21 EKİM 2015 TARİHİNDE OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE DEĞERLENDİRİLEREK, E-OKUL ÜZERİNDEN AÇIKLANACAKTIR"