Eğitim Sınavı kazanana son model araba

Sınavı kazanana son model araba

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kurslar ve özel okullar, öğrencilerinin motivasyonunu artırmak için kesenin ağzını açtı. Üniversite sınavlarında dereceye girenlere 1 milyon TL’ye varan para ödüllerinin yanı sıra son model araba, aylık 15 bin TL burs veren de var.

Sınavı kazanana son model araba

Ozan Ömer Kadüker - Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) geri sayım sürüyor. 8-9 Haziran’da yapılacak sınav için adaylar tam gaz hazırlığa devam ederken kurslar, özel okullar da öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak için kesenin ağzını açtı. Aralarında aylık bursun yanı sıra son model araba ve 1 milyon TL’ye varan kadar miktarlarda para vereceğini duyuranlar dahi var. Örneğin Amasya Açı Okulları, Türkiye genelinde ilk 50’ye giren öğrencilerine son model, SUV araba, 51-250 arasındakilere de 250 bin TL, 251-500 arasındakilere de 100 bin TL verecek. Üniversite süresince aylık 10.000 TL ile 15.000 TL arasında burs da sağlayacak. 

Haberin Devamı

1 MİLYON TL VERECEK 

Burdur’daki Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nin kurucusu, iş insanı Mehmet Cadıl, bu yılki sınavda ilk 75’e girecek öğrencilere otomobil hediye etme sözü verdi. 

Ankara’daki Matbilim Eğitim Kurucusu İlker Nafile de önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da tam puan alan öğrencisine kendi arabasını hediye edeceğini söyledi. Nevşehir’deki Kardelen Eğitim Kurumları da bu yıl dereceye girene araba verecek. 

Online eğitim platformu Puan Eğitim ise 2024 TYT birincisi olan öğrencisine 1 milyon TL para ödülü vereceğini duyurdu. 

Mersin’deki İz Okulları, bu yıl Milli Savunma Üniversitesi Sınavı’nda birinci olan öğrencisine son model telefon hediye etti. Okul yetkilileri, YKS’de dereceye giren öğrencilerine de araba vereceklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Sınavı kazanana son model araba

MAAŞLARI HAZIR

Dereceye giren öğrenciler, sınava hazırlandıkları okulların ve kursların yanı sıra tercih edecekleri üniversitelerden de asgari ücreti aşan tutarlarda burslar alıyorlar. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu, belediyeler, vakıflar da başarı sırasına göre burs veriyor. Maddi desteklerle birlikte barınma, staj, rehberlik, yemek, ulaşım, konser bileti gibi imkânlar da sunuluyor. Bu şekilde başarılı öğrenciler mezun olmadan bir çalışandan daha fazla para kazanabiliyor.