Eğitim Takdir teşekkür puanı nasıl hesaplanır?

Takdir teşekkür puanı nasıl hesaplanır?

03.06.2016 - 09:12 | Son Güncellenme:

2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonlarına geldiğimiz bugünlerde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettikleri konuların başında Takdir ve Teşekkür belgeleri geliyor. Öğrenciler e-Okul Takdir Teşekkür hesaplama yöntemi ile alacakları belgenin türünü öğrenmeye çalışıyorlar. Peki Takdir teşekkür puanı nasıl hesaplanır? Detaylar haberimizde...

Takdir teşekkür puanı nasıl hesaplanır

Okullar 17 Haziran 2016 tarihinde sonlanacak. Eğitim kurumlarında başarılı notlar alan öğrenciler, Takdir ve Teşekkür belgeleri ile ödüllendiriliyor. Diğer öğrenciler ise derslerden aldığı notları yükselterek bu belgeleri almaya çalışıyor. Bu aşamalarda öğrenciler Takdir Teşekkür hesaplama yaparak belge almaya ne kadar yaklaştığını yahut belge alabiliyorsa hangi belgeyi alacağını öğrenme fırsatı buluyor. Teşekkür hesaplama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İlköğretim'de 4, 5, 6, 7, 8. sınıflar ile liselerdeki 9, 10, 11. ve 12. sınıflar bu işlemi yapabiliyor. Bunun işin sizlerle paylaştığımız bağlantılardan faydalanabilirsiniz.

E OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR PUANI HESAPLAMA İŞLEMİ

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Öğrencilerin yıl boyunca aldığı notların ve sözlü notlarının ortalamasının alınması ile birlikte, derslerindeki başarı durumu belirlenmektedir. Bu bakımdan öğrencilerin yüksek not alması ortalamasının yüksek olmasını sağlayacaktır. Karnedeki not ve başarı durumuna göre öğrenciler takdir ve ya teşekkür gibi belgelerle ödüllendirilmektedir. Öğrenciler ve aileler için oldukça önemli olan takdir teşekkür için takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapmanız mümkündür. Ders notlarınız üzerinden yapacağınız takdir teşekkür hesaplama ile birlikte, karnenizde takdir mi yoksa teşekkür mü alacağınızı belirleyebilirsiniz.

E okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri için kullanacağınız herhangi bir sistem olmadığı gibi ders notlarınız üzerinden hesaplama yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle ilk olarak e okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri için e okul sistemine giriş yaparak tüm ders notlarınızı öğrenmeniz gerekmektedir. 100 puan üzerinden kaç puan aldığınızı ders notlarınıza bakarak hesapladıktan sonra kaç dersiniz bulunuyorsa, tüm derslerinizdeki puanları toplamanız gerekir.

Toplam sonucunda elde edeceğiniz sonucu, ders sayınıza bölmeni ile birlikte derslerdeki ortalama başarı puanınızı elde edeceksiniz. Başarı puanı, takdir teşekkür hesaplama işlemlerinde etkilidir. Kişinin derslerde ne kadar başarılı olduğunu gösteren ortalama puanın 85’ten yüksek olması durumunda öğrenci takdir almaya hak kazanacaktır. 80 ile 85 arasında olan not ortalamaları için ise teşekkür verilmektedir. Eğer öğrencinin notu daha düşük ise karnesi ile birlikte herhangi bir belge alması da mümkün olmayacaktır.

E okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri için belirtilen şekilde hesaplama yapılması yeterli olacaktır. Böylece özellikle veliler, yapacakları hesaplamalar ile birlikte öğrencilerin hem okuldaki başarı durumunu net olarak görebilir hem de karnesinde öğrencinin ne aldığını öğrenebilir. Bu bakımdan online olarak e okul takdir teşekkür hesaplama yapılması takdir ve teşekkür alımı konusunda bilgi sağlamak için yeterli olacaktır.

TAKDİR - TEŞEKKÜR BELGESİ ALMANIN ŞARTLARI

Öğrenciler Takdir Teşekkür hesaplama yaparken, diğer yandan bu belgeleri alabilmenin şartlarını öğrenmek istiyor. Çünkü belgeleri alabilmek için bu şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Öncelikle öğrencilerin belge alabilmeleri için hiçbir dersten zayıf not (0-1) almamış olması gerekiyor. Eğer 0 ya da 1 olan notunuz varsa, belge hesaplaması yapmanız gerekmez. Yine öğrencilerin baraj derslerinin en az 45 olması gerekiyor. Bu kriterleri yerine getiren öğrencilerin son olarak puan şartını tutturmaları gerekiyor. Takdir Teşekkür hesaplama sonucunda karne notunuzun 70,00 ile 84,99 arasında olması Teşekkür Belgesi alacağınız anlamına gelir. Diğer yandan Takdir Belgeesi almanız için ise 85,00 ve üzeri ortalamayı tutturmanız gerekmektedir.

E-OKUL NEDİR, HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

e-Okul uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açıldı. Öğrencilerin okula başlamasıyla e-Okul'da kaydı oluşturulur ve mezuniyetine kadar olan tüm süreç boyunca öğrenciye ait bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı sunucularınd depolanır. e-Okul'a bu bilgi girişleri Yönetim Paneli'nde eğitimciler tarafından yapılmaktadır. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ise bu bilgileri velilerin görüntüleyebilmesini sağlar. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen e-Okul'dan devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.

e-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir. e-Okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-Okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.