Eğitim Tekin: Eğitimle ilgili tartışmalar zenginliktir

Tekin: Eğitimle ilgili tartışmalar zenginliktir

03.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün İstanbul’daki İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu’nu ziyaret ederek ilk ders zili öncesi düzenlenen bayrak törenine katıldı. Derse başlamadan önce bahçede kültürfizik hareketleri yapan öğrencileri izleyen Tekin, daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, isteklerini dinledi.

Tekin: Eğitimle ilgili tartışmalar zenginliktir

İbn Haldun Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programı’na da katılan Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada eğitim sistemlerinin sürekli değiştiği ve araştırma imkânlarının hiç olmadığı kadar geliştiği günümüz dünyasında özgün ve özgür bir bakış açısını esas alan yeni bir dil ve perspektif inşa etme zorunluluğunun söz konusu olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Eğitim alanının doğası itibariyle dinamik bir alan olduğunu ve bu dinamizmin sürekli bir değişimi beraberinde getirdiğini dile getiren Tekin, “Bilimsel, pedagojik ve teknolojik gelişmeler yenilenen ve dönüşen toplumsal ihtiyaçlar küresel ve yerel düzeydeki farklılaşmalar bireysel taleplerdeki çeşitlilikler bütün bunlar hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da değişimi zorunlu kılmakta, bizi hep daha iyisini aramaya yöneltmektedir. Ben bu anlamda Türkiye yıllardır devam eden, eğitimle ilgili tartışmaların gerçekten bir zenginlik oluşturduğuna inanıyorum ve bunun devam etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.