Eğitim Yusuf Tekin, görevi devraldı

Yusuf Tekin, görevi devraldı

05.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) atanan Yusuf Tekin, dün Bakanlıkta gerçekleştirilen törenle görevi Mahmut Özer’den devraldı.

Yusuf Tekin, görevi  devraldı

Törende yaptığı konuşmada Bakan Tekin, yaklaşık 5 yıl önce duygusal bir vedayla aynı salonda bulunduğunu ifade ederek, “Tekrar merhaba. Şimdi yine aynı duygusallık içerisindeyim. Birlikte yol yürüdüğümüz birçok arkadaşımızla tekrar burada bir arada bulunmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

‘Çok şey değişti’

Türkiye’deki maarif mücadelesinin sadece Bakanlık bürokratları olarak yürütülecek bir mücadele olmadığını vurgulayan Tekin, “Dışarıdan da bu konuda çalışma yapmak, katkı vermek çok şerefli ve onurlu bir iş. Ama bir gün yeniden yolumuz kesişirse diye vedalaşırken tekrar görüşeceğiz demiştik. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza güvendiği için, bizleri yeniden bu göreve layık gördüğü için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Müsteşarken de attığımız her adımda hem Başbakanlığı hem Cumhurbaşkanlığı döneminde onun destekleri sayesinde bu adımları atabilmiştik. Bundan sonra da yine Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle inşallah çok güzel şeyler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye’de 2018’den itibaren çok şeyin değiştiğine işaret eden Tekin, “Özellikle 2023 seçimleri sonrası Türkiye’de hem siyasette hem bürokraside birçok paradigma değişti, değişmek zorunda. Artık önümüzdeki 100 yılın Türkiye Yüzyılı olacağını iddia ediyoruz ve düşünüyoruz. Bu iddiamızda samimiysek ve başarılı olmak istiyorsak bunların inşasının yapılacağı yer de kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığı ve milli eğitim sistemi. Biz bu hedefi hayata geçirmek için Bakanlığımız merkez teşkilatı, taşrada kahrımızı çeken öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, idari personelimiz, hiç ayırt etmediğim Bakanlığın yükünü alan özel öğretim kurumlarımız, aynı şekilde merkezi yönetim içerisinde birlikte hareket edebileceğimiz önemli yapılar var, diğer bakanlıklar, Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu var. Bütün bu paydaşlarla birlikte Türk Milli Eğitim sistemini hak ettiği yere çıkarmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ben ilk olarak bunun taahhüdünü huzurlarınızda vermek istiyorum” diye konuştu.

‘Gece gündüz çalıştık’

Bakanlık görevini Yusuf Tekin’e devreden Mahmut Özer ise törende yaptığı konuşmada çalışma arkadaşlarıyla birlikte eğitim sisteminin kalitesini artırmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. “Her başlangıcın bir sonu var. Dolayısıyla bugün kıymetli Yusuf Hocamıza görevi devredeceğiz” diyen Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Bakanlık görevime başlarken tek duam vardı, girdiğim gibi çıkabilmek. İlkeli, dürüst, şeffaf, ilkeyi merkeze alan ve eğitim sisteminin güzelleşmesi için çalışmayı Rabbimden bana nasip etmesi için dua etmiştim. Allah’ıma hamdediyorum, duamı kabul ettiği için ve bu süreçte yardım ettiği için.”