Ekonomi Akbank’ın büyüklüğü 1.1 trilyon lirayı aştı

Akbank’ın büyüklüğü 1.1 trilyon lirayı aştı

30.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2023’te 75. yılını kutlayan Akbank’ta olağan genel kurul ardından Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer açıklamalarda bulundu.

Akbank’ın büyüklüğü 1.1 trilyon lirayı aştı

‘Türk ekonomisine ve bankacılık sektörüne yaptığımız katkılardan gurur duyuyoruz’ diyen Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “2023 Cumhuriyetimizin 100’üncü Akbank’ın 75’inci yılı. Çok az şirketin erişmeyi başardığı bu önemli dönüm noktasının, bu kadar anlamlı bir yıla denk gelmesinden dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Genel Kurul sonrasında Suzan Sabancı Dinçer, Akbank’ın 2022 yıl sonu itibarıyla finansal sonuçlarını paylaştı. Buna göre, bankanın aktif büyüklüğü 1 trilyon 147 milyar lira, aktif kârlılığı yüzde 6.2, özkaynağı 153.6 milyar lira, özkaynak kârlılığı yüzde 54.7, sermaye yeterlilik oranı yüzde 23.2, aktif müşteri sayısı 10.8 milyon, yıllık aktif müşteri sayısı artışı 2.3 milyon, çalışan sayısı 12 bin, şube sayısı ise 711 oldu. 

Uluslararası kurul 

Açıkladığı finansal sonuçlar ardından konuşmasına devam eden Sabancı Dinçer, “Bankamıza dair paylaştığımız verilerin de gösterdiği gibi Akbank geçmiş 75 yılda edindiği başarıları ve büyümeyi gelecekte de sürdürmek için gerekli temele fazlasıyla sahiptir” dedi. Akbank’ın Uluslararası Danışma Kurulu’nun katkılarına dikkat çeken Sabancı Dinçer, “Kurulumuz her biri kendi alanının son derece deneyimli üyeleriyle bankamızın güçlü performansına önemli katkılarda bulunmakta, dünyanın farklı yerlerinden zengin bir bilgi ve tecrübeyi Akbank’ta buluşturmaktadır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bu yıl Suzan Sabancı Dinçer’in ev sahipliğinde Türkiye’de bir araya gelecek olan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu (IAB) 2009 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in liderliğinde küresel ve yerel gelişmeleri değerlendirmek ve bunların Akbank için stratejik çıkarımlarını tartışmak için kuruldu.

Sabancı Dinçer başkanlığında toplanan IAB şu isimlerden oluşuyor: TGG Group Yönetici Ortağı Hamid Biglari, JP Morgan Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Sir Winfried Bischoff, Lordlar Kamarası Yaşam Boyu Üyesi, Birleşik Krallık eski Ticaret ve Yatırım’dan Sorumlu Devlet Bakanı ve HSBC Holdings plc eski Grup Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Green, Olayan Financing Company Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Lubna Olayan, Harvard Business School Öğretim Üyesi Dante Roscini, Zurich Insurance Group Ltd. ve Zurich Insurance Company Ltd Yönetim Kurulu Başkanı Tom de Swaan, Societe Generale Yönetim Kurulu Başkanı Lorenzo Bini Smaghi, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye Eyüp Engin, Akbank Kredilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Ahmet Fuat Ayla.