Ekonomi Asgari ücret ne kadar? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

Asgari ücret ne kadar? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

27.11.2020 - 12:22 | Son Güncellenme:

Asgari ücret yeni yılda ne kadar olacak? 2021'de uygulanacak asgari ücret zammı çalışanlar tarafından merakla bekleniyor. Asgari ücret zammı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından belli oluyor. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Merakla beklenen haber geldi. İşte asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri.

Asgari ücret ne kadar Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zammı belirlemek için toplanan komisyonda çıkacak kararın ardından asgari ücret belirlenecek. Peki Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı ne zaman? İşte son dakika açıklamaları.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada:

"Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzun 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını 4 Aralık'ta yapmasını kararlaştırdık. Sürecin şimdiden tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl asgari ücretin, tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini temenni ediyorum."

2020 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Mevcut asgari ücret bekar bir işçi için net 2 bin 324 lira, brüt 2 bin 943 lira. Asgari ücretin işverene maliyeti bir işçi için 3 bin 458 lira. 2 bin 943 lirasını brüt asgari ücret, 456 lira 17 kuruşunu SGK primi oluşturuyor. 58 lira 86 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.