Ekonomi Emekli düzenlemesi bugün komisyonda

Emekli düzenlemesi bugün komisyonda

18.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ilave yüzde 5 artış yapılması ve en düşük emekli aylığının 7500 liradan 10 bin liraya yükseltilmesini sağlayacak düzenleme bugün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nun gündeminde olacak.

Emekli düzenlemesi bugün komisyonda

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından, SSK ve Bağkur emeklilerine ilave zam kararlarını kamuoyuna duyurmuş, “Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum.Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Bunun için gerekli düzenlemeler, bugün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak AK Parti’nin istihdamın korunması hedefiyle devletin işverene ödediği asgari ücret desteğini 700 liraya çıkaran, kısa çalışma ödeneğini 31 Aralık 2025’e uzatan “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne önerge ile eklenecek. Emekli aylıklarını da kapsayacak hale gelecek teklifin önümüzdeki hafta Genel Kurul’da ele alınması bekleniyor.