Ekonomi Gölmarmara organik tarım alanı olacak

Gölmarmara organik tarım alanı olacak

14.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Güvenilir Ürün Platformu tarafından iki yıl önce başlatılan Tarım Varsa Hayat Var projesinin yeni toplantısı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey İşletmesi’nde gerçekleştirildi.

Gölmarmara organik tarım alanı olacak

TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç, “İlerleyen günlerde heyecanla beklenilen bir açılış olacak. Tamamen kuruyan Gölmarmara dünyanın en büyük organik tarım alanı oluyor. Organik tarım konusunda toplam 50 bin dekarda 30 bin dekar organik ürün ekimi başta arpa, buğday ve ayçiçeği yetiştirdik ama aklınıza gelebilecek her şey yetişecek. Örneğin dünyada GDO’suz soya yok hatta organik yok ancak biz üreteceğiz. Dünyanın en büyük organik tarım işletmesini biz kuracağız” dedi.

Haberin Devamı

392 bin ton hububat

TİGEM’in ülkenin tüm ekolojilerine dağılmış 17 işletmesi, 3.3 milyon dekar arazi varlığı ve köklü geçmişiyle Türkiye’de tarım ve hayvancılığının garantisi olduğunu dile getiren Gezginç, “TİGEM işletmelerinde buğday, arpa, tritikale ve yulaf olmak üzere toplam 1 milyon 21 bin 401 dekar ekili alanın hasadı sonunda tüm zamanların en yüksek üretim rakamına ulaşılarak toplam 392 bin ton hububat mahsulü elde edildi” dedi. Gezginç, Karacabey, Anadolu ve Sultansuyu işletmelerinde yetiştirilen toplam 245 elit ve koşu taylarının satışında 104 milyon 493 bin 500 TL gelir elde edildiğini de sözlerine ekledi.