Ekonomi ‘Mış’ gibi ürünler raflardan kalkacak

‘Mış’ gibi ürünler raflardan kalkacak

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğinin sağlanması için savaş açtığı etiket oyunlarına ilişkin kritik tarihi belirledi.

‘Mış’ gibi ürünler raflardan kalkacak

ANKARA Milliyet - Daha önce Milliyet’in duyurduğu üzere gıda ürünlerinde tüketiciyi yanıltan “... tadında”, “... lezzetli”, “... keyfi” gibi ifadeler etiketlerden çıkacak. Bu kurala uymayan ne ithal ne yerli hiçbir ürün 1 Ocak 2027’den itibaren raflarda olamayacak.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, üretiminde gıda bileşeni yerine tamamen aroma verici kullanılan bir gıdanın etiketinde, aroma ile ilgili gerçek gıda görseli yer almayacak, vatandaş gıdanın adında ya da etiketinde başka bir gıdanın adıyla karıştırılmasına olanak veren ifadelere maruz kalmayacak. Ayrıca ürünlerde, özelliklerini taşımadığı başka bir gıdanın adıyla birlikte “… tadında”, “… lezzeti”, “… keyfi” gibi ifadeler kullanılamayacak. Bu çerçevede örneğin, çilek aromalı sütlerde “çilekli süt”, bitkisel margarinlerde “tereyağı tadında”, sütlü buz olan ürünlerde dondurmaymış gibi “dondurma keyfi” ifadelerini etiketlerde kullanmak yasak olacak.