Ekonomi Togg makam arabası oldu! Bir bakan daha direksiyona geçti

Togg makam arabası oldu! Bir bakan daha direksiyona geçti

08.04.2023 - 09:50 | Son Güncellenme:

Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg'un direksiyonuna geçip trafikteki ilk sürüşünü gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Togg'u teslim alan bakanlar listesine katıldı.

Togg makam arabası oldu Bir bakan daha direksiyona geçti

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teslim edildikten sonra Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'e de teslimatı gerçekleşti. Devlet Malzeme Ofisi de Togg'dan satın alma garantisinde bulunmuştu ve bakanlıklara Togg alımı yaptı.

Haberin Devamı

İlk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ta 0015 plakasıyla görülen Togg sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kullanırken görüldü.

Bakan Nebati Togg ile İstanbul'da Avrupa'dan Anadolu Yakası'na geçerken trafikte de dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşlar ilk kez trafikte gördükleri Togg'a hayranlıkla baktı.

Bakan Nebati ise "Hepimizin ortak gururu, yerli ve milli Togg otomobilimizi bugün teslim alarak büyük bir heyecan ve keyifle trafikteki ilk sürüşümü gerçekleştirdim. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle yan yana inşa ederken her alanda insanımızın tüm hayallerini birer birer gerçekleştirmeye aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Nebati "Bu muhteşem akıllı cihazın üretilmesi için büyük bir irade koyan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin milli imkanlarıyla üretilen Togg, bugün itibariyle bakanlıklara teslim edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da Togg'u teslim alan bakanlar listesine katıldı.

Togg makam arabası oldu Bir bakan daha direksiyona geçti

Türkiye'nin milli imkanlarıyla üretilen Togg, dün itibariyle bakanlıklara teslim edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Togg'u teslim alan bakanlar listesine katıldı.

BAKAN VARANK SULTANBEYLİ'YE TOGG İLE GELMİŞTİ

Öte yandan Bakan Varank, dün Sultanbeyli Belediye Başkanlığı binası önüne Türkiye’nin yerli otomobili Togg ile geldi. Bakan Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve berberindekiler, açılış programı öncesinde 0015 plakalı ve kırmızı renkli Togg otomobili önünde fotoğraf çektirdi. Sultanbeylili vatandaşların da Togg otomobiline ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlar da otomobil önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Togg makam arabası oldu Bir bakan daha direksiyona geçti

Kendisine bir gazetecinin sorduğu ‘Sultanbeyli’ye Togg ile geldiniz’ sorusu üzerine Bakan Varank, “Sultanbeyli her şeyin en iyisine layık. Arabanın da en iyisine layık olduğu içi Togg ile geldik” dedi.

Haberin Devamı

 

Togg makam arabası oldu Bir bakan daha direksiyona geçti