Ekonomi Togg’un yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu

Togg’un yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu

13.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, Azerbeycan’ın ardından Türk dünyasının kalbi Özbekistan’da... İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teslim edilen Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk otomobili Togg, Azerbaycan’dan sonra Özbekistan’a ulaştı.

Togg’un yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Togg heyeti, Bursa’nın Gemlik ilçesinden rengini alan mavi Togg’u aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e teslim etti.

Haberin Devamı

Caddelerde test etti

Bu sırada Bakan Varank, “Bu otomobil, Bursa’da üretiliyor. Bursa’nın en meşhur tatlısı ise kestane şekeri. Onu da sizlere Bursalıların hediyesi olarak takdim ediyoruz” dedi. Bakan Varank, ayrıca üzerinde Mirziyoyev yazılı 16 numaralı Bursaspor formasını ev sahibi cumhurbaşkanına hediye etti. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Togg’un T10X modelini başkent Taşkent caddelerinde test etti.

‘Dünyada ses getirecek’

Bakan Varank görüşmede, Togg’un dünyadaki en önemli otomobil projelerinden biri olduğunu ifade ederek “Rekabetçiliğiyle ortaya koyduğu teknolojiyle Türkiye’nin otomobili tüm dünyada ses getirecek” dedi.

Bakan Varank’a TOBB ve Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg yönetim kurulu üyeleri Kamilhan Süleyman Yazıcı (Anadolu Grubu), Bekir Cem Köksal (Zorlu Holding), Murat Yalçıntaş (BMC) ve Serkan Öztürk (Turkcell) ile Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar eşlik etti.

Haberin Devamı

Togg’un yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu

Togg’un direksiyona geçen Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, yanına Bakan Varank’ı ve Hisarcıklıoğlu’nu alarak Taşkent caddelerinde tur attı.

Mirziyoyev: Türkiye ve Türk dünyasının başarısı

ANKARA  Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Özbekistan ilişkileri ele alındı. Erdoğan, TOGG aracını teslim alan Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’e hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Mirziyoyev ise TOGG için Erdoğan’a teşekkür etti. Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sanayi alanında da sergilediği atılımın çok değerli olduğunu belirten Mirziyoyev, TOGG’un Türkiye ile birlikte Türk dünyasının başarısı olarak kayıtlara geçeceğini dile getirdi.

Togg’un yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu