Ekonomi Toplu sözleşmede üçüncü randevu

Toplu sözleşmede üçüncü randevu

17.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Memur ve memur emeklileri için yürütülen 7. Kamu Toplu Sözleşmesi’nde süreç, bugün yapılacak üçüncü toplantıyla devam edecek. Açıkladığı ilk teklif, Memur-Sen tarafından beklentilerin altında bulunan hükümetin bugün masaya yeni bir teklifle oturması bekleniyor.

Toplu sözleşmede üçüncü randevu

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin yanı sıra, memur maaşlarının 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerindeki etkisi sebebiyle 8 milyondan fazla kişiyi doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı 1 Ağustos’ta yapılmıştı. 14 Ağustos’taki ikinci toplantıda hükümet, “2024’ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 artış” teklif etmişti.

Haberin Devamı

Toplu sözleşmede üçüncü randevu

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Heyetinin zam teklifinin beklentilerinin çok uzağında olduğunu belirterek, “Kamu işvereni, sözleşmenin mutabakatla imzalanmasının yolunu açmalı” dedi. Öte yandan KESK dün Türkiye genelinde iş bıraktı.