Ekonomi Yatırımcılar yanlış anladı! Piyasalarda 'Jack Ma' düşüşü

Yatırımcılar yanlış anladı! Piyasalarda 'Jack Ma' düşüşü

03.05.2022 - 15:20 | Son Güncellenme:

Çin'de bir teknoloji şirketinin "Ma" adlı yöneticisinin, ulusal güvenliği tehlikeye atan faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındığına dair haber borsa yatırımcılarının kafasını karıştırdı.

Yatırımcılar yanlış anladı Piyasalarda Jack Ma düşüşü

Gözaltına alınan kişinin Alibaba'nın kurucusu Jack Ma zannedilmesi nedeniyle şirketin hisseleri gün içinde yüzde 9.1 düştü. Bu esnada Alibaba'nın piyasa değeri önce 272 milyar dolardan 247 milyar dolara geriledi.

Haberin Devamı

Asya piyasalarında güne Alibaba Kurucusu Jack Ma ile ilgili yaşanan bir yanlış anlaşılma damga vurdu.

Devlet Televizyonu CCTV, "Ma" adlı yönetici hakkında "devlet iktidarını yıkma ve ülkeyi bölmeye teşebbüs" suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü bildirdi.

Sadece soyadı paylaşılan zanlıya ilişkin olarak spekülasyon hızlıca yayılmaya başladı. Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın gözaltına alındığına dair endişeler piyasaları oynattı.

UZUN SÜRE ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, Ekim 2020 tarihinde Çin'deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını eleştiren bir konuşma yapmış ve ortadan uzun süre kaybolmuştu.

Çinli milyarder Jack Ma'nın Ocak ayından bu yana görülmediği de iddia ediliyor. Ma'nın en son hayırseverlik çalışmalarına katıldığı Hainan'daki bir okula Ocak ayında gittiği belirtiliyor.