Gündem ÖSYM duyurdu! EKPSS yerleştirme sonuçları bugün açıklandı!

ÖSYM duyurdu! EKPSS yerleştirme sonuçları bugün açıklandı!

24.08.2017 - 14:59 | Son Güncellenme:

EKPSS Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme sonuçları bugün 14.05 itibari ile ÖSYM sonuç açıklama sayfasından erişime açıldı. Adaylar sonuçlarını internet üzerinden sorgulayabilecek.

ÖSYM duyurdu EKPSS yerleştirme sonuçları bugün açıklandı

2017-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına kura çekimi ile engelli memur yerleştirme işlemleri Noter huzurunda gerçekleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları, 24 Ağustos 2017 tarihinde saat: 14:05’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden sorgulayabiliyorlar.

Haberin Devamı

Engelli adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: "Kamu kurumlarında daha fazla ve daha iyi şartlarda engelli memur istihdamı, devletimizin son yıllarda önemle üzerinde çalıştığı bir sosyal politikadır" "Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata sorunsuz biçimde katılımını sağlamak için ortak bir bilinç geliştirmeliyiz. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve medya, bu farkındalığın öncüleridir"

"Aslolan zihinlerdeki engeli kaldırmaktır"

Devletin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla tüm vatandaşların eşit haklardan yararlanmasını sağlama gayretinde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sadece kamuda değil, özel sektörde de, engelli istihdamı teşvik edilmektedir. Engelli çalıştıran işverenlere prim teşviki sağlanmaktadır. Ayrıca, girişimcilik eğitimi alan ve kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere hibe desteği verilmektedir. Spordan sanata çok farklı alanlarda engelli kardeşlerimizin başarılarına şahit oluyoruz. Bu hepimizi gururlandırıyor. Göğsümüzü kabartan uluslararası başarılar, dünyanın dört bir yanında bayrağımızı dalgalandırıyor. Buradan da şu sonuç çıkıyor; aslolan zihinlerdeki engeli kaldırmaktır. Bu engeller kalktığında yapılamayacak hiçbir şey yok. Engelleri aşmak, bir inanç meselesidir. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata sorunsuz biçimde katılımını sağlamak için ortak bir bilinç geliştirmeliyiz. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve medya, bu farkındalığın öncüleridir."

Yazarlar