Gündem Emekli Maaşı Nasıl Sorgulanır?

Emekli Maaşı Nasıl Sorgulanır?

23.07.2015 - 09:36 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemini yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemlerinin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emekli Maaşı Nasıl Sorgulanır

Sigorta ile çalışan bütünvatandaşlar emekli olacağı günü sabırsızlıkla bekler. Ve bunun içinde iş hayatlarında belli başlı bazı kurumlarda çalışırlar. Bu kurumlara da her ay sistemli bir biçimde prim ve sigorta yatırmaktadırlar. Çalışan bu vatandaşlar yatırdıkları bu pirim ve sigorta sayesinde belirli bir yaşa geldiklerinde emekli olabilir ve mensup oldukları kurumlar tarafından emekli maaşı alabilirler. Bu imkânlardâhilinde yaşları belli bir seviyeye geldiğinde artık iş hayatını bırakarak çalışmadan rahatça yaşlılık dönemini geçirebilirler. Tabii ki de akıllarından ne zaman emekli olabileceğim sorusu geçer. Akıllarından bu gibi soru işaretlerinin giderilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu bunun için internet üzerinden online hizmet vermektedir. Bu hizmetlerden biri de Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılan emekli maaşı hesaplama sistemidir. Böylelikle vatandaşlar bu hizmet aracılığıyla emekli maaşları hakkında geniş kapsamlı bilgiye ulaşabilirler.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Nasıl Emekli Maaşı Sorgulanır?

Emekli maaşımı nasıl sorgularım, nasıl öğrenirim diyorsanız bu işlem internet üzerinden emekli maaşı sorgulama e-devlet sitemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunda yapılacak işlerinizi e-devlet sayesinde hem rahat hem de kısa sürede yapabilirsiniz. Bunun için ilk olarak e-devlete giriş yapmanız gerekmektedir. Genel olarak vatandaşlar kolay olduğu için e-devlet şifresi ile buraya giriş yapmaktadırlar. Peki ya bu e-devlet şifresini nasıl öğreneceğim mi diyorsunuz? İşte bunun cevabı yazımızda. Öncelikle T.C kimlik numaranızın okunaklı olduğu nüfus kâğıdıyla beraber istediğiniz PTT şubesine giderek E-Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. E-Devlet şifrenizi öğrendikten sonra ise T.C kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. Sonra yapacağınız işlem ise E-Hizmetler bölümünü seçerek Sosyal Güvenlik Kurumuna ulaşmalısınız. Ve son olarak emekli maaşı sorgulama işlemine bir adım kaldı o da Sosyal Güvelik Kurumunun alt seçeneklerinden dâhil olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna mensup olan vatandaşlar 4A hizmetleri altında 4A emekli aylık bilgisi, Emekli Sandığı kurumuna mensup olanlar ise 4C hizmetleri altında 4C emekli aylık bilgisi seçeneğine seçerek emekli maaşı sorgulama işleminizi sonlandırabilirsiniz.

SSK Emekli Maaşımı Hesaplamak İçin Ne Yapmalıyım?

Öncelikle SSK emekli maaşınızı hesaplamak için Sosyal Güvenlik Kurumuna giriş yapın. Sonrasında sizden birkaç bilgi isteyecektir bunlar; T.C kimlik numaranız, SSK sicil numaranız, baba adı, nüfusta kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihiniz. Bu istenilenleri doldurduktan sonra sorgulama tuşunu tuşlayarak emekli olduğunuz da ne kadar maaş alacağınızı öğrenmiş olacaksınız.

Eğer BAĞ-KUR emekli maaşınızı öğrenmek istiyorsanız yine aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumuna giriş yapıp istenen bilgileri doldurmalısınız. T.C numarası kurumu, kurumunuzu esnaf ya da tarım olarak kodunuda belirtilen kutucuğa doldurduktan sonra sorgulama tuşuna basıp emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı kurumdan emekli olduğunuzda ne kadar maaş aldığınızı öğrenmek için ise yine aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama sistemine giriş yapmalısınız. Sonrasında ise gerekli bilgileri doldurup sorgula kısmını tuşlayınca emekli sandığından emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacak olduğunuzu öğrenmiş olacaksınız.