Gündem Emekli maaşınızı online sorgulayın!

Emekli maaşınızı online sorgulayın!

27.12.2016 - 14:51 | Son Güncellenme:

Her geçen daha da önem kazanan emeklilik, pek çok kişinin hayalini kurduğu bir dönemdir. Emekliliği bekleyen pek çok kişi zaman zaman emeklilik sorgulaması işlemlerine başvurmaktadır. Siz de internet üzerinden emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemini kolayca yapabilirsiniz.

Emekli maaşınızı online sorgulayın

Günümüz dünyasında emeklilik oldukça önemli bir yerdedir çünkü bireyler gün geçtikçe yaşlanmakta ve iş güçlerini kaybederek verimli çalışma oranlarını kaybetmektedirler. Bu sebeple erken yaşlarda çalışmaya başlamayı düşünen kişi sayısı oldukça fazladır. Çalışmaktan ziyade emekli olabilmek için primlerin düzenli olarak ödenmesi gerekliliği unutulmamalıdır. Özellikle bu gücün kaybolduğunu fark etmeye başlayan bireyler yaşları da ilerlemeye başladıkça emekliliği düşünmeye başlarlar. Sürekli olarak bir hesaplama içindedirler ve bu sıkça kafa karışıklığına götürmektedir. Bu sebeple emekli maaşı hesaplama ve sorgulama sistemlerine sıklıkla başvurulmaktadır.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Kişiler eğer çalışma hayatına erken bir dönemde başlamış ve sigorta primleri yüksek ücretten düzenli olarak ödenmiş ise emekliliklerinde dolgun bir emekli maaşı alabilirler. Böylece hayatlarının geri kalanlarını emekli maaşları sayesinde rahatlık içerisinde geçirebilme şansına sahip olurlar.

Zamanın geçmişe oranla daha çok şey ifade ettiği ve bu kadar çok önem kazandığı günümüzde emekli maaşı sorgulama ve hesaplama sistemi kişilerin devlet kurumlarında uzun zamanlar kaybetmeden teknoloji aracılığıyla rahatlıkla ulaşmak istedikleri bilgilere ulaşabilmelerini sağlamakta ve merakları kolayca gidermektedir.

Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama Sistemine Nasıl Girilir?

Önceden devlet kurumlarına gidilerek gerçekleştirilen emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi artık E-Devlet ile gerçekleştirilmektedir. Teknolojinin bu denli ilerlemesiyle beraber internet üzerinden gerçekleştirilen her işleme Emeklilik Hesaplama ve Sorgulama işlemi de eklenerek kolay bir şekilde gerçekleştirmemiz sağlanmıştır. Eskiden sadece mesai saatleri içerisinde gerçekleştirebildiğimiz bu işlemi artık yedi yirmi dört, istediğimiz zaman oturduğumuz yerden gerçekleştirebilmemiz mümkündür. Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama sistemine girebilmek için öncelikli olarak bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Çünkü sorgulama sistemine giriş E-Devlet üzerinden gerçekleşmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise tek yapmanız gereken PTT şubelerine başvurarak bir şifreye sahip olmak, üstelik bu şifreyi almak yalnızca 2 TL ye mâl olmaktadır. PTT ile şifreniz isterseniz yazılı zarf içinde teslim edilmekte isterseniz SMS ile gönderilmektedir. Her iki seçenek için de herhangi bir PTT şubesine şahsen ve üzerinde T.C. kimlik numaranızın yer aldığı nüfus cüzdanınızla başvurmanız gerekmektedir. Ayrıca mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı ile E-Devlet sistemine giriş yapabilir ve kendiniz şifrenizi belirleyerek hiçbir ücret de ödemezsiniz. Şifreyi aldıktan sonra E-Devlet sistemine girerek açılan pencerede kimliğinizi doğrulamanız gerekmektedir. Kimliğinizi doğruladıktan sonra ise T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi kurumları tek bir portal altına toplayarak, farklı adreslere gerek kalmadan tek bir adreste işleminizi gerekleştirmenizi sağlayarak kolay ve hızlı bir süreç yaşatmaktadır. E-Devlet sistemi üzerinden yapılacak sorgulamalar son derece güvenli olduğu gibi yalnızca size özeldir.

E-Devlet Sistemine Girdikten Sonra İzlenecek Adımlar

Sisteme giriş yaptıktan sonra öncelikli olarak ana sayfada bulunan e-hizmetler sekmesine tıklamanız gerekecektir, açılan pencerede E-Devlet tarafından sağlanan bütün hizmetleri göreceksiniz, pencerenin sol tarafından “S” harfini seçerek Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlamış olduğu hizmetler bölümüne ulaşabilirsiniz. Bu aşamadan sonra 4A, 4B, 4C hizmetlerinde emekli aylık bilgisi, aylık kesinti bilgilerini ya da emeklilikle ilgili sağlanan diğer bütün hizmetleri görebileceksiniz. Buradaki tüm bilgilerin doğru ve güncel olduğu da unutulmamalıdır.

Öğrenmek istediğiniz ya da gerçekleştiremediğiniz bir işlem olursa E-Devlet’in 160 numaralı hattını arayıp yardımcı olmalarını talep edebileceğiniz gibi istediğiniz bilgileri de alabilme imkanına sahip olduğunuzu unutmamalısınız.

Hareketsiz ve Blokeli Emekli Maaşı Sorgulama

4A, 4B, 4C hizmetlerinin hepsinde ortak olarak görülen Hareketsiz ve Blokeli Emekli Maaşı Sorgulama ile Hareketsiz ve Blokeli Emekli Maaşı İade başvurusu olarak bulunan E- Devlet üzerinden verilen bu iki yeni hizmet dikkat çekmektedir.
Hareketsiz ve Blokeli Emekli Maaşı Sorgulama hizmeti ile maaşın bankalarda 12 ay hareketsiz kalması durumunda bankaların Sosyal Güvenlik Kurumu'na iade ettiği emekli maaşları ile hareketsiz olmasından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından blokeye alınan emekli maaşları sorgulanır.

Hareketsiz ve blokeli emekli maaşlarınız için geçmişte yaptığınız iade taleplerini sistem üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Bu hizmeti kullanarak kurum tarafından henüz işleme alınmayan aktif talebinizi iptal edebilir, aktif talebiniz yoksa yeni iade talebinde bile bulunabilirsiniz.