Gündem Emeklilik hesaplamalarını ve emeklilik tarihini ne zaman emekli olurum ile öğren

Emeklilik hesaplamalarını ve emeklilik tarihini ne zaman emekli olurum ile öğren

10.05.2015 - 10:04 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Emeklilik hesaplamalarını ve emeklilik tarihini ne zaman emekli olurum ile öğren

Son yıllarda gelişen teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesli olanaklar ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de sigorta mükelleflerine yönelik olarak dijital platform üzerinde SGK tarafından sunulan ne zaman emekli olurum gibi uygulamalar, sigorta mükelleflerinin sigortalarına ilişkin olarak en çok merak ettikleri konularda yanıt alabilmelerine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüzde oldukça yoğun ve sık bir şekilde sigorta mükellefleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarına ise yine dijital platformda bulunan resmi web sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor. Her sigortalı olarak çalışan vatandaş, emekliliklerinin ne zaman olacağını merak eder. Özellikle de emekliliklerinin ne zaman olacağı konusun iş yaşamın planlanması ve kariyer planlaması gibi pek çok noktada oldukça büyük bir önem arz ediyor. Bu neden ile de vatandaşlar sigortalarının güncel durumunu göre SSK emeklilik şartlarını ne zaman dolduracaklarını yani emeklilik haklarına sahip olarak ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu konuda sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunmuş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması, vatandaşlar tarafından son derece yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sigorta mükellefleri oldukça pratik ve kolay bir şekilde emeklilikleri için kalan emeklilik şartları bilgilerine tüm ayrıntılarına ile birlikte erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu uygulamasının yanı sıra ne zaman emekli olunacağı sorgulaması e-Devlet sistemi üzerinden de oldukça kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden yapacakları emeklilik sorgulaması işlemleri için bazı sigorta ve kişisel bilgilerini girmek zorundadır. En doğru sonuçların uygulama üzerinden alınabilmesi için sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta bilgilerini girmeleri çok daha sağlıklı sonuçlar alabilmelerini sağlayacaktır. Bu neden ile de günümüz modern çağının hızla gelişen teknolojisi ile dijital dünyada sigorta hizmetlerine yönelik olarak sunduğu online uygulamaları ile sigorta mükelleflerine önemli kolaylıklar sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama işlemlerini yaparak, ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde istenen sigorta bilgilerini en doğru ve en güncel hali ile girebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmet başladığı tarih’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor. İkinci aşama olan sigorta bilgilerinin girişi bölümünde ise sigorta mükellefleri tarafından ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve 3600 günden emeklilik bilgisi için ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Sigorta mükellefleri girdikleri bu sigorta bilgileri ile internet üzerinden kolay bir şekilde ‘kalan emeklilik yaşı’, ‘kalan SSK prim ödeme gün sayısı’ ve ‘kalan hizmet süresi’ bilgilerini tüm detayları ile öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum online hizmet uygulamasının yanı sıra emekliliğin ne zaman olacağı e-Devlet sistemi üzerinden de öğrenilebiliyor. SSK sigortalısının e-Devlet sistemi üzerinden güvenli ve pratik bir şekilde ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı olan e-Devlet sistemi üzerindeki online hizmet uygulaması önemli avantajlar sağlıyor. Dijital platform üzerinde bulunan turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmak gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri, e-hizmetler kategorisinde alfabetik sıralamalı şekilde yer alan kamu kurumları listesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ uygulamasından kolay bir şekilde emekliliği için kalan sigorta ve emeklilik şartı bilgilerini öğrenebiliyor.